Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimustulos Turusta: Puu on parempi vaihtoehto aurinkopaneelirakenteissa

Professori Kati Miettusen mukaan aurinkoenergian hiilijalanjäljessä on tähän saakka keskitytty lähinnä aurinkopaneeleihin, vaikka tukirakenteiden osuus kokonaispäästöistä on jo nykyisellään merkittävä ja kasvaa tulevaisuudessa.

Turkulaistutkimus osoitti, aurinkopaneelirakenteilla on merkittävä vaikutus rakennuksen päästöihin ja hiilijalanjälkeen. (Kuva: Samuli Ranta)

Aurinkopaneelit asennetaan useimmiten teräksisiin telineisiin. Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston tutkimuksessa kävi kuitenkin ilmi,  että aurinkopaneeleilla varustetun puurakenteisen autokatoksen kasvihuonekaasupäästöt ovat lähes puolet pienemmät kuin teräsrakenteisen katoksen päästöt. Puurakenne on myös edullisempi ja jopa paloturvallisempi vaihtoehto, sillä teräsrakenne voi antaa tulipalossa puuta nopeammin periksi.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tutkimustulos Turusta: Puu on parempi vaihtoehto aurinkopaneelirakenteissa”

  1. Kun aurinkopaneelikentässä ei taida olla juuri mitään muuta palavaa kuin puu, on aika vaikea kuvitella, että teräsrakenteet alkaisivat palotilanteessa pettää, varsinkin kun kuormat on lähes yksinomaan tuulta ja lunta.

Viimeisimmät näkökulmat