Pystymetsästä kaadetut männyt kohtaavat teollisen tuotannon Pikku-Finlandiassa

Pikku-Finlandian rakentaminen on loppusuoralla. Helsingin Töölönlahdelle rakennettavat Finlandia-talon väistötilat on rakennettu puumoduuleista, jotka ovat siirrettävissä ja muokattavissa toiseen käyttöön. Poikkeuksellisesti kaikki saumat saavat näkyä.

”Projektit ovat lähteneet nihkeästi liikkeelle” – FM-Haus joutui aloittamaan yt-neuvottelut, jotka koskevat puolta yhtiön henkilöstöstä

Puun hinnan nousulla on iso merkitys yhtiölle, joka käytännössä käyttää kaikessa rakentamisessa puuta. Toimitusjohtaja Juhani Sjömanin mukaan yhtiölle tuli yllätyksenä, että hinnan nousu on ollut näin voimakasta.

FM-Haus aloittaa Pikku-Finlandian moduulituotannon kevättalvella – korona viivästyttänyt sopivan tuotantotekniikan käyttöönottoa

Puusta muuntokelpoisia tiloja valmistava FM-Haus valittiin hiljattain rakentamaan Finlandia-talon väistötila Pikku-Finlandia kokonaisvastuu-urakalla. Yhtiön on tarkoitus käynnistää hankkeen moduulituotanto noin 4500 neliömetrin tuotantotiloissaan Jokioisissa kevättalvella.