Arvokasta tietoa tekemisen tueksi

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Kiitos taas kiinnostavasta lukijapalautteesta! Rakennuslehdellä on oma lukijapaneeli, johon kuuluu jo lähes 1000 lukijaa eri puolilta Suomea. Esitämme tälle ryhmälle säännöllisesti erilaisia kysymyksiä liittyen rakennusalaan ja Rakennuslehteen, ja aina puolivuosittain selvitämme panelisteilta heidän lukutottumuksiaan ja näkemyksiään lehdestä.

Tuorein lukemistutkimus tehtiin verkkokyselyllä huhtikuun lopulla. Nämä kyselyt antavat meille lehdentekijöille arvokasta tietoa Rakennuslehden lukemisesta ja lukijoiden toiveista – haluammehan tehdä sellaista mediaa, jolle on aitoa tarvetta ja käyttöä. Tämä näyttää edelleen toteutuvan hyvin.

Lukijoilta kysytään muun muassa paperisen lehden ja verkkosivujen hyödyllisyyttä oman työn kannalta, ja molemmissa kouluarvosana on edelleen hyvällä tasolla. Kun taas kysytään lehden tärkeyttä itselle, kaksi kolmasosaa pitää lehteä erittäin tai hyvin tärkeänä.

Lehden merkityksestä lukijoille kertoo sekin, että yhden printtilehden lukuaika näyttää jopa kasvavan. Kyselyn mukaan lehti luetaan varsin tarkasti eli kokonaan tai lähes kokonaan. Riippumattomalle rakennusalan journalismille on siis tarvetta ja kysyntää.

Teemme paneeli- ja muita kyselyjä myös sen vuoksi, että näemme, miten paperisen lehden ja verkkosivujen lukeminen kehittyvät. Printtilehti on edelleen Rakennuslehden tilaajien suosikki, vaikka verkkosivuillakin vieraillaan yhä useammin. Meille lehdentekijöille olennaista on tehdä sisältöä, joka lukijoita kiinnostaa – sitä haluamme tarjota niin printissä kuin verkossakin.

Molemmille kanaville on myös oma roolinsa ja tarpeensa: printtilehti kokoaa kerran viikossa yhteen tärkeimmät tapahtumat ja syvällisesti rakentamiseen pureutuvat jutut, verkosta löytyy koko printtisisällön lisäksi rakentamisen päivittäinen syke.

Tilaajan kannattaa siis rekisteröityä ja kirjautua myös verkkosivuille ja ottaa koko hyöty irti tilauksesta silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

Ja jos Rakennuslehden lukijapaneelin työskentely kiinnostaa, siihen voi ilmoittautua mukaan tutkimusyhtiö Iron verkkosivuilla osoitteessa www.iro.fi/rakennuslehti. Tervetuloa mukaan!

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Arvokasta tietoa tekemisen tueksi”

  1. Rakennuslehti on osa sanomamediaa, mikä tarkoittaa että Rakennuslehti ei ole riippumaton julkaisu.

  2. ”haluammehan tehdä sellaista mediaa, jolle on aitoa tarvetta ja käyttöä. Tämä näyttää edelleen toteutuvan hyvin.” Onkohan näin?

    Nuoleskelemalla me saamme aikaan ryhmähalin ja juoksemme ostetulla asialla, mutta palveleeko se alaa isommassa kuvassa, se onkin hieman kyseenalaista. Jotakin nuoleskelu palvelee kuitenkin ja jos se riittää, ollaan vähään tyytyväisiä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat