Kokeile kuukausi maksutta

Brunow jatkaa Lemminkäisen ”suursiivousta”

Tietoa kirjoittajasta Hannu Lättilä
Toimitussihteeri, toimittaja, hannu.lattila@rakennuslehti.fi, Twitter: @HannuLattila
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset
Kuuntele juttu

Lemminkäinen kertoi keskiviikkona myyvänsä talotekniikan liiketoimintansa Arelle. Kauppaa ei voi pitää yllätyksenä, koska Lemminkäinen oli jo viime lokakuun strategiapäivityksessään ilmoittanut tutkivansa talotekniikan strategisia vaihtoehtoja. Lemminkäisen taloudellisessa tilanteessa ei ollut vaikea päätellä, että käytännössä strategisten vaihtoehtojen tarkastelu tarkoitti liiketoiminnan myyntimahdollisuuksien selvittämistä.

Yhtiön tase ei ole kovin kaksisessa kunnossa, sillä maaliskuun lopussa omavaraisuusaste oli 32,5 prosenttia ja lukemaa vahvisti tavallaan ”keinotekoisesti” kaksi kallista hybridilainaa. Ilman niitä omavaraisuus olisi selvästi heikompi. Yhtiön strategiaa ohjaavat vuosille 2014–2018 asetetut taloudelliset tavoitteet, joista yksi on vähintään 35 prosentin omavaraisuusaste.

Talotekniikan myynnillä yhtiön tase saa nyt hieman vahvistusta. Lemminkäinen kertoo velattoman kauppahinnan olevan 60 miljoonaa euroa, ja yhtiö kirjaa kaupasta merkittävän myyntivoiton, jolla on positiivinen vaikutus yhtiön omavaraisuusasteeseen. Myyntivoitto tarkentuu vielä, kun kauppa on saatettu päätökseen.

Näyttää vahvasti siltä, hallituksen puheenjohtaja ja väliaikainen toimitusjohtaja Berndt Brunow tekee yhtiössä todellista ”suursiivousta” ennen kuin uusi vakituinen toimitusjohtaja astuu remmiin. Reilun kuukauden kestäneen väliaikaisen toimitusjohtajan pestinsä aikana hän on jo ehtinyt myydä talotekniikan liiketoiminnan, Lemcon Networksin Norjan ja Ruotsin liiketoiminnot sekä erillisessä kaupassa Lemcon Networksin ohjelmistoliiketoiminnan. Lisäksi hänen aikanaan on ehditty erottaa talous- ja rahoitusjohtaja sekä aloittaa massiiviset 500 hengen vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut.

Brunow on kertonut, että tavoitteena on nimittää uusi toimitusjohtaja ennen kesälomia. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, missä merkeissä Brunow jatkaa siivoustalkoitaan ennen kuin uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Brunow jatkaa Lemminkäisen ”suursiivousta””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Hannu Lättilähttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/hannu-lattila/