Kallisarvoinen maine

Tietoa kirjoittajasta Merja Mannila
Tuottaja, työelämä, koulutus ja tuoteteollisuus
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Hyvä maine on asia, jota sietäisi vaalia. Arvostuksen rakentaminen kestää jopa vuosikymmeniä, mutta sen voi romahduttaa muutamassa minuutissa. Yhden pahan kömmähdyksen jälkiä siivotaan pitkään ja perusteellisesti.

Hyvän maineen rakentamista ja rakentumista kannattaa yrityksissä pohtia. Se on nimittäin liiketoiminnan kulmakivi, jonka avulla taotaan niitä kaivattuja euroja. Maineen varaan voi hyvin rakentaa arvostettua ja menestyvää liiketoimintaa, joka on ennen kaikkea uskottavaa asiakkaiden silmissä.

Eräänä päivänä ihmettelimme työkavereiden kanssa lounaalla, miten kiinteistöalan keskeisillä toimijoilla – rakennusalan yrityksillä, isännöitsijöillä ja kiinteistönvälittäjillä – on kaikilla alana kolhiintunut maine kansan silmissä. Mikä kiinteistöissä on muka niin erikoista? Onhan kupruja ja mokia tehty monilla muillakin aloilla.

Työtä maineen parantamiseksi tehdään liittotasoilla, mutta tie on pitkä. Luottamusta on vaikea saada takaisin, kun sen kerran menettää. Ehkä sitä kannattaisi miettiä, kun seuraavan kerran tulee houkutus tehdä sutta tai oikaista mutkia.

Uskon, että rakennusalalla löytyy yrityksiä, joissa systemaattisesti mietitään mainetta ja sen rakentumista. Se tarkoittaa myös tuotteen laadusta huolehtimista. Julistukset ja markkinalätinä kaikuvat kuuroille korville, jos todellisuudessa asiakas saa aina antaa kielteistä palautetta yrityksen tuotteista.

Tieto hyvistä tuotteista ja palveluista kiirii usein viidakkorummun kautta. Rummun kertomaa kuunnellaan tarkkaan varsinkin silloin, kun itsellä ei ole tietoa tai kokemusta jostain alasta. Samalla tavalla myös huonot kokemukset siirtyvät herkästi tuttaville, naapurille, kaupan kassalle.

Jos maineen menettää, se ei palaudu muutamalla kikalla. Eikä ainakaan piilottelemalla ja väistelemällä. Asia täytyy katsoa loppuun asti, koska ihmisillä on yllättävän hyvä muisti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kallisarvoinen maine”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi