Taloyhtiöt antavat rakentajille hyvän arvosanan – sitä kannattaa vaalia

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Nyt on rakennusalalla syytä hieman tuulettaa!

Rakennuslehti ja Helsingin Sanomat kysyivät sadalta taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta ja sadalta isännöitsijältä, miten taloyhtiöiden suuret korjaukset ovat sujuneet. Kun vastaajilta pyydettiin arviota viimeisimmästä remontista, puheenjohtajien arvosanojen keskiarvo oli 8,6 ja isännöitsijöiden 8,4. Ollaan siis mukavasti hyvän puolella.

Kiitettävää hipova arvosana kertoo erilaisesta rakentamisen mielikuvasta kuin julkisuudessa yleensä. Tällä linjalla korjausrakentajien on hyvä jatkaa ja kehittää yhä toimintaansa.

Pelkkää auvoa taloyhtiöiden remontit eivät toki ole. Kyselyn perusteella esimerkiksi ennakoimattomia lisä- ja takuutöitä joudutaan tekemään melko paljon. Rakennusalan kannalta on kuitenkin tärkeää, että asiakkaiden mielikuva on pääsääntöisesti myönteinen.

Useimmille suomalaisille oma käsitys rakentamisesta ja sen laadusta syntyy kohtaamisista, jotka liittyvät juuri omiin tai taloyhtiön korjauksiin ja rakennustöihin.

Siksi on olennaista, että esimerkiksi taloyhtiöiden remonteissa asiakkaat tuntevat saavansa äänensä kuuluviin ja suunnittelijat ja toteuttajat mieltävät olevansa palveluammatissa, jossa taloyhtiöiden osakkaat edustavat ostajaa. Näissä kohtaamisissa jokaisen yksittäisen rakentajan merkitys rakennusalan mielikuvien rakentajana on suuri. Niihin kannattaa kiinnittää huomiota kaikissa rakennusalan yhtiöissä.

Aivan toinen asia on, miten taloyhtiöt ja isännöitsijät hoitavat oman kotikenttänsä. Tämäkin kysely kertoo, että monissa taloyhtiöissä on valitettavan heikko käsitys rakennuksen vaatimista korjauksista ja aikataulutuksista. Edelleen kompastutaan myös perusongelmiin, kuten välinpitämättömyyteen, heikkoon valmisteluun ja tiedottamiseen sekä kiireeseen. Tässäkin ammattilaisten apu taloyhtiöille on tärkeää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloyhtiöt antavat rakentajille hyvän arvosanan – sitä kannattaa vaalia”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi