Kokeile kuukausi maksutta

Vuoreksen keskustan toteuttajat valittiin

Tampereen ja Lempäälän rajalle rakennettavan uuden kaupunginosan Vuoreksen keskusta-alueen ensimmäisten korttelien toteuttajat on valittu. Valintaprosessissa olivat mukana keskustaan nousevat asuntopainotteiset korttelit.

Tampereen ja Lempäälän rajalle rakennettavan uuden kaupunginosan Vuoreksen keskusta-alueen ensimmäisten korttelien toteuttajat on valittu. Valintaprosessissa olivat mukana keskustaan nousevat asuntopainotteiset korttelit.

Viiteen toteutuskortteliin valittiin yhteensä 7 kumppania. Koekortteliin eli kortteliin B valittiin ehdotus Cave Canem, jonka tekijöiksi paljastuivat Peab Seicon Oy (Mikko Leinonen ja Tommi Kärkelä) sekä Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy (Taina Jordan).

Korttelia A kehitetään Harjas-ehdotuksen pohjalta. Sen tekijät ovat VVO Rakennuttaja Oy (Esa Kankainen, Jari Mäkimattila, Timo Ruuskanen, Tero Vanhanen, Leena Aho-Manninen), Arkkitehdit Sarlin+Sopanen Oy (Olli Sarlin, Maija Sopanen), pihasuunnittelu (Soile Heikkinen), taide (Tülay Shakir) ja visualisointi Adactive Oy (Arttu Hyttinen, Juho Häikiö).

Korttelia C kehitetään Brick Lane -ehdotuksen pohjalta. Sen tekijäryhmä on YIT Rakennus, Talonrakennus (Juha Uotila), VTS kodit Tampereen Vuokratalosäätiö (Timo Koskinen), TOAS Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö (Pasi Mäkinen) ja Arkkitehtitoimisto Erkki Helamaa & Keijo Heiskanen (Juha Saarijärvi).

Kortteli D jaetaan kahteen osaan, ja sen eteläpuolta kehitetään ehdotuksen Leque pohjalta. Sen tekivät Rakennustoimisto Pohjola (Henri Sulankivi) ja Arkkitehtikonttori Vainio & Ekman Oy (Sami Ekman). Pohjoispuoliskoa kehitetään ehdotuksen Portti pohjalta, tekijöinä Hartela Oy (Heikki Rajaniemi), Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy ja taide Esko Lappalainen.

Myös kortteli E päädyttiin jakamaan kahtia siten, että eteläpuoliskoa kehitetään ehdotuksen West Side pohjalta. Sen tekivät Rakennusliike Erkki Huhdanpää Oy (Henri Huhdanpää) sekä Arkkitehtitoimisto A3 Oy (Juha Väisänen). Pohjoispuolta kehitetään Chabeuil-ehdotuksen pohjalta. Sen tekijäryhmä on Visura Oy (Juha Anttila), Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy (Lasse Kosunen) ja taide Tuula Lehtinen. 

Kaikkiaan kaavoitus- ja toteutuskumppanuuden valintaprosessiin ilmoittautui 14 yritysryhmää, ja kaikki valintaprosessiin ilmoitetut suunnitelmaluonnokset hyväksyttiin arvioitavaksi. Kortteleihin tulee yhteensä noin 33 000 kerrosneliömetriä, joissa on asuntojen lisäksi esimerkiksi pohjakerrosten liike- ja toimistotiloja.

Vuoreskeskuksen asemakaava on luonnosvaiheessa, ja kortteleita koskeva kaava on tarkoitus laatia valmiiksi tänä vuonna. Asemakaavan ja tonttijaon vahvistuttua yritykset toteuttavat suunnitelmien mukaiset rakennukset pihapiireineen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoreksen keskustan toteuttajat valittiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat