Tampereen ja Lempäälän rajalle rakennettavan uuden kaupunginosan Vuoreksen keskusta-alueen ensimmäisten korttelien toteuttajat on valittu. Valintaprosessissa olivat mukana keskustaan nousevat asuntopainotteiset korttelit.

Vuoreksen keskustan toteuttajat valittiin

Tampereen ja Lempäälän rajalle rakennettavan uuden kaupunginosan Vuoreksen keskusta-alueen ensimmäisten korttelien toteuttajat on valittu. Valintaprosessissa olivat mukana keskustaan nousevat asuntopainotteiset korttelit.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Viiteen toteutuskortteliin valittiin yhteensä 7 kumppania. Koekortteliin eli kortteliin B valittiin ehdotus Cave Canem, jonka tekijöiksi paljastuivat Peab Seicon Oy (Mikko Leinonen ja Tommi Kärkelä) sekä Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy (Taina Jordan).

Korttelia A kehitetään Harjas-ehdotuksen pohjalta. Sen tekijät ovat VVO Rakennuttaja Oy (Esa Kankainen, Jari Mäkimattila, Timo Ruuskanen, Tero Vanhanen, Leena Aho-Manninen), Arkkitehdit Sarlin+Sopanen Oy (Olli Sarlin, Maija Sopanen), pihasuunnittelu (Soile Heikkinen), taide (Tülay Shakir) ja visualisointi Adactive Oy (Arttu Hyttinen, Juho Häikiö).

Korttelia C kehitetään Brick Lane -ehdotuksen pohjalta. Sen tekijäryhmä on YIT Rakennus, Talonrakennus (Juha Uotila), VTS kodit Tampereen Vuokratalosäätiö (Timo Koskinen), TOAS Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö (Pasi Mäkinen) ja Arkkitehtitoimisto Erkki Helamaa & Keijo Heiskanen (Juha Saarijärvi).

Kortteli D jaetaan kahteen osaan, ja sen eteläpuolta kehitetään ehdotuksen Leque pohjalta. Sen tekivät Rakennustoimisto Pohjola (Henri Sulankivi) ja Arkkitehtikonttori Vainio & Ekman Oy (Sami Ekman). Pohjoispuoliskoa kehitetään ehdotuksen Portti pohjalta, tekijöinä Hartela Oy (Heikki Rajaniemi), Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy ja taide Esko Lappalainen.

Myös kortteli E päädyttiin jakamaan kahtia siten, että eteläpuoliskoa kehitetään ehdotuksen West Side pohjalta. Sen tekivät Rakennusliike Erkki Huhdanpää Oy (Henri Huhdanpää) sekä Arkkitehtitoimisto A3 Oy (Juha Väisänen). Pohjoispuolta kehitetään Chabeuil-ehdotuksen pohjalta. Sen tekijäryhmä on Visura Oy (Juha Anttila), Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy (Lasse Kosunen) ja taide Tuula Lehtinen. 

Kaikkiaan kaavoitus- ja toteutuskumppanuuden valintaprosessiin ilmoittautui 14 yritysryhmää, ja kaikki valintaprosessiin ilmoitetut suunnitelmaluonnokset hyväksyttiin arvioitavaksi. Kortteleihin tulee yhteensä noin 33 000 kerrosneliömetriä, joissa on asuntojen lisäksi esimerkiksi pohjakerrosten liike- ja toimistotiloja.

Vuoreskeskuksen asemakaava on luonnosvaiheessa, ja kortteleita koskeva kaava on tarkoitus laatia valmiiksi tänä vuonna. Asemakaavan ja tonttijaon vahvistuttua yritykset toteuttavat suunnitelmien mukaiset rakennukset pihapiireineen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoreksen keskustan toteuttajat valittiin”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi