Olkiluodon rakennustyöt viivästyvät lisää

Olkiluoto 3:n rakennustyöt ovat viivästymässä lisää. Arevan ja Siemensin muodostama konsortio on ilmoittanut TVO:lle, että sopimuksen mukaisten, edistyksellisten turvallisuusominaisuuksien huomioiminen reaktorirakennuksessa vie alkuperäistä sopimusaikataulua kauemmin. Laitostoimittajan mukaan reaktorirakennuksen keskeiset rakennustyöt jatkuvat talveen 2009, kun niiden aiemmin arvioitiin valmistuvan kesän 2008 jälkeen.

Olkiluoto 3:n rakennustyöt ovat viivästymässä lisää. Arevan ja Siemensin muodostama konsortio on ilmoittanut TVO:lle, että sopimuksen mukaisten, edistyksellisten turvallisuusominaisuuksien huomioiminen reaktorirakennuksessa vie alkuperäistä sopimusaikataulua kauemmin. Laitostoimittajan mukaan reaktorirakennuksen keskeiset rakennustyöt jatkuvat talveen 2009, kun niiden aiemmin arvioitiin valmistuvan kesän 2008 jälkeen.

TVO:n projektinjohtaja Martin Landtman sanoo, että laitostoimittajan tarvitsema lisäaika rakennustöiden loppuunsaattamiseksi vaikuttaa myös joidenkin asennustöiden aloittamiseen. Vielä on liian aikaista sanoa varmuudella, milloin uusi laitosyksikkö valmistuu, mutta Landtman arvioi rakennustöiden lisäviiveen todennäköisesti siirtävän kaupallisen käytön alkamisen vuoteen 2011.

Olkiluoto 3:n rakennustyöt ja laitevalmistus useissa eri maissa jatkuvat. Reaktorirakennuksessa teräksisen suojavuorauksen korkeus saavutti alkukesällä 12 metrin tason ja ensimmäiset laiteasennukset (muun muassa lauhdutin, pumppuja, lämmönvaihtimia) on aloitettu. Työmaavahvuus on kaksinkertaistunut viime syksystä ja on tällä hetkellä noin 2000 henkilöä. Myös pääkomponenttien valmistus etenee ja niiden tehdaskokeita, muun muassa turpiineille, on suoritettu onnistuneesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olkiluodon rakennustyöt viivästyvät lisää”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat