Kokeile kuukausi maksutta

Uusien asuinalueiden asemakaavaehdotukset etenevät Espoossa

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi keskiviikon kokouksessaan Kivenlahden Marinkallion ja Vanhankartanon Nepperinportin asemakaavan muutosehdotukset. Marinkallioon on kaavailtu kerrostalovaltaista 1 000 asukkaan asuinaluetta ja Nepperinporttiin noin 500 asukkaan pientaloaluetta.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi keskiviikon kokouksessaan Kivenlahden Marinkallion ja Vanhankartanon Nepperinportin asemakaavan muutosehdotukset. Marinkallioon on kaavailtu kerrostalovaltaista 1 000 asukkaan asuinaluetta ja Nepperinporttiin noin 500 asukkaan pientaloaluetta.

Marinkallion alueen kokonaispinta-ala on noin 19,6 hehtaaria ja kokonaisrakennusoikeus 45 950 kerrosneliötä, josta on asuntorakennusoikeutta 44 450 kerrosneliötä. Nepperinportin alueen kokonaispinta-ala on 26,8 hehtaaria, josta rakennusyhtiö Hartela omistaa 10,7 hehtaaria. Alueen kokonaisrakennusoikeus on 44 209 kerrosneliömetriä, josta on asuntorakennusoikeutta 23 009 kerrosneliötä ja liikerakennusoikeutta 20 000 kerrosneliömetriä.

Sen sijaan Hista-Siikajärvi-Nupurin osayleiskaavaluonnos ei edelleenkään edennyt Espoon hallinnossa. Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti jättää asian pöydälle seuraavaan kokoukseen 28.11. asti. Osayleiskaavaluonnos oli noin kuukausi sitten Espoon kaupunginhallituksen käsittelyssä, mutta se palautti luonnoksen uudelleen valmisteltavaksi.

Noin 1 400 hehtaarin alueelle on kaavailtu noin 17 500 asukkaan pientaloaluetta, johon rakennetaan myös asukkaiden tarvitsemat paikalliset palvelut sekä työpaikkoja. Alue sijaitsee Länsi-Espoossa Turunväylän pohjoispuolella noin kahdeksan kilometriä Espoon keskuksesta luoteeseen. Tällä hetkellä kaava-alueella on noin 800 asukasta.

Osana Hista-Siikajärvi-Nupurin osayleiskaava-aluetta Nupurinkartanon 54 hehtaarin alueelle on suunniteltu asemakaavaa, jonka kokonaisrakennusoikeus 35 000 kerrosneliömetriä, josta asuinrakennusoikeutta on noin 28 000 kerrosneliömetriä. Kaupunkisuunnittelulautakunta jätti myös Nupurinkartanon asemakaavaehdotuksen pöydälle seuraavaan kokoukseensa asti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusien asuinalueiden asemakaavaehdotukset etenevät Espoossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat