Kokeile kuukausi maksutta

Olkiluoto 3:n arvioidaan valmistuvan kesällä 2011

TVO:n projektinjohtaja Martin Landtmanin mukaan Olkiluodon kolmannen ydinvoimalaitosyksikön rakentamisesta vastaava Areva-Siemens -konsortio on ilmoittanut TVO:lle, että avaimet käteen -periaatteella toimitettava laitosyksikkö valmistuu kesällä 2011. Alun perin voimalan piti tulla käyttöön jo 2009, mutta useat viivästykset ovat lykänneet hankkeen valmistumista.

TVO:n projektinjohtaja Martin Landtmanin mukaan Olkiluodon kolmannen ydinvoimalaitosyksikön rakentamisesta vastaava Areva-Siemens -konsortio on ilmoittanut TVO:lle, että avaimet käteen -periaatteella toimitettava laitosyksikkö valmistuu kesällä 2011. Alun perin voimalan piti tulla käyttöön jo 2009, mutta useat viivästykset ovat lykänneet hankkeen valmistumista.

”Projektin viivästyminen aiheuttaa ylimääräistä työtä ja kustannuksia. Panostamme yhdessä konsortion kanssa hankkeen mahdollisimman nopeaan valmistumiseen asetetuista turvallisuus- ja laatuvaatimuksista tinkimättä”, Landtman toteaa.

Olkiluoto 3:n työmaalla turpiinihalli on nyt saavuttanut harjakorkeutensa ja ensimmäiset turpiiniosat ovat saapuneet Suomeen. Turbogeneraattorin asennus alkaa huhtikuussa vuonna 2008. Reaktorilaitoksella keskeiset rakennukset ovat nyt työn alla.

Koko työmaan vahvuus on kaksinkertaistunut viime kevään jälkeen ja on nyt yli 2 600 henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olkiluoto 3:n arvioidaan valmistuvan kesällä 2011”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat