Kokeile kuukausi maksutta

Olkiluodon neljännen laitosyksikön YVA-selostus valmistui

Teollisuuden Voima Oyj on luovuttanut Olkiluotoon mahdollisesti rakennettavaa neljättä ydinvoimalaitosyksikköä koskevan YVA-selostuksen työ- ja elinkeinoministeriölle tänään. Uuden laitosyksikön ympäristövaikutuksia on tunnistettavissa sekä rakennus- että käyttövaiheessa.

Teollisuuden Voima Oyj on luovuttanut Olkiluotoon mahdollisesti rakennettavaa neljättä ydinvoimalaitosyksikköä koskevan YVA-selostuksen työ- ja elinkeinoministeriölle tänään. Uuden laitosyksikön ympäristövaikutuksia on tunnistettavissa sekä rakennus- että käyttövaiheessa.

”TVO:n YVA-selostuksessa on tarkasteltu sähköteholtaan noin 1 000-1 800 megawatin ja lämpöteholtaan noin 2 800-4 600 megawatin suuruisen ydinvoimalaitosyksikön rakentamista Olkiluotoon. Neljännelle laitosyksikölle tarkasteltiin kahta sijoituspaikkavaihtoehtoa sekä ensisijaisesti kahta jäähdytysveden otto- ja purkupaikkavaihtoehtoa”, kertoo YVA-projektipäällikkö Olli-Pekka Luhta TVO:sta.

Hankkeen nollavaihtoehtona on tarkasteltu tilannetta, jossa voimalaitosyksikköä ei rakenneta Olkiluotoon ja TVO:n osakkaat hankkivat tarvitsemansa sähkön sähkömarkkinoilta.

Laitosyksikön rakentamisen työllistämisvaikutus on merkittävä. Vaikutukset seudun kuntien talouteen ja elinkeinoelämään ovat myönteisiä. Hankkeessa tarvitaan rakennustyövoimaa, työmaan palveluja sekä erikoisosaamista ja -valmistusta niin Suomesta kuin ulkomailta. Rakentamisen aikana liikennemäärät ja etenkin raskaan liikenteen osuus Olkiluodontiellä kasvavat.

TEM asettaa YVA-selostuksen julkisesti nähtäville lausuntojen antamista ja mielipiteiden esittämistä varten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olkiluodon neljännen laitosyksikön YVA-selostus valmistui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat