Kokeile kuukausi maksutta

Kirkkonummi investoi ennätyksellisesti vuonna 2009

Kirkkonummen investoinnit nousevat kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen kunnanjohtajan talousarvioesityksessä vuodelle 2009. Investointimenot ovat yhteensä 36,1 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen investoinnit nousevat kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen kunnanjohtajan talousarvioesityksessä vuodelle 2009. Investointimenot ovat yhteensä 36,1 miljoonaa euroa.

Ensi vuoden talonrakennushankkeista euromääräisesti suurimpia ovat uusi paloasema, jonka kustannukset ovat 3,7 miljoonaa euroa, ja valmistuva Kartanonrannan koulu, johon uppoaa ensi vuoden budjetista 5,75 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan Kartanonrannan koulun rakentaminen maksaa 10 miljoonaa euroa.

Uusi hoivakoti saadaan käyttöön ensi vuoden alusta, ja sen loppurahoitukseen menee vielä ensi vuoden budjetista 0,75 miljoonaa euroa. Myös Kolsarin päiväkoti valmistuu ensi vuonna. Siihen on budjetoitu 2,7 miljoonaa euroa. Lisäksi ensi vuonna käynnistetään Vuorenmäen päiväkodin ja koulun rakentaminen Veikkolassa. Rakentamiseen menee yhteensä 10,5 miljoonaa euroa. Masalankoulun laajennus ja peruskorjaus käynnistyy myös ensi vuonna. Hanke nielee kaikkiaan 5,6 miljoonaa euroa.

Kirkkonummella on myös merkittäviä yhdyskuntarakenteen kehittämiseen liittyviä hankkeita.  Kuntakeskuksen kunnallistekniikkaan on varattu ensi vuodelle noin 12,7 miljoonaa euroa ja Strömsbyn yritystonttialueen jalostamiseen miljoona euroa.

Investointeja riittää myös seuraaville vuosille. Veikkolan kaava-alueen vesihuolto ja tiet kunnostetaan yhteensä 6,3 miljoonalla eurolla vuosina 2009-2011. Kunta aikoo myydä 55 omakotitonttia Sepänkannas II-alueelta vuosina 2009-2010. Niiden kunnallistekniikan kustannuksiksi lasketaan 1,2 miljoonaa euroa. Strömsbyn teollisuusalueen kunnallistekniikkaan menee vielä vuonna 2010 miljoona euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kirkkonummi investoi ennätyksellisesti vuonna 2009”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat