Kokeile kuukausi maksutta

Lempäälän Ideaparkin uimahallin ja hiihtoputken rakentaminen alkoi

Lempäälän Ideaparkin pohjoispäädyn parkkialueen alle toteutettavien uimahalli-kylpylän ja 1 200 metriä pitkän hiihtoputken rakennustyöt ovat käynnistyneet. Uimahallin rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa tarkoitusta varten perustettu osakeyhtiö Lempäälän Uimahalli Oy, jonka omistaa Lempäälän kunta. Uimahallin suunnittelusta vastaa Arkkitehtiruutu Oy. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 30 miljoonaa, josta Lempäälän Uimahalli Oy:n osuus on noin 7 miljoonaa.

Lempäälän Ideaparkin pohjoispäädyn parkkialueen alle toteutettavien uimahalli-kylpylän ja 1 200 metriä pitkän hiihtoputken rakennustyöt ovat käynnistyneet. Uimahallin rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa tarkoitusta varten perustettu osakeyhtiö Lempäälän Uimahalli Oy, jonka omistaa Lempäälän kunta. Uimahallin suunnittelusta vastaa Arkkitehtiruutu Oy. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 30 miljoonaa, josta Lempäälän Uimahalli Oy:n osuus on noin 7 miljoonaa.

”Suunnitelmien mukaan kylpylä ja hiihtoputki valmistuvat vuonna 2010”, lupailee Ideaparkin takana oleva liikemies Toivo Sukari.

Uimahalli-kylpylä ja hiihtoputki rakennetaan 35 metrin syvyyteen louhittuun kallioluolaan. Kylpyläkokonaisuuteen tulee 25 metriä pitkän pääaltaan lisäksi terapia-allas sekä lasten allas, jossa on vauvoille oma, erityisen matala osio. Hierovien suihkujen ja kylmävesialtaan myötä uimahallissa päästään nauttimaan myös kylpylätunnelmasta. Kylpyläosioista vastaa Koy Ideapark Ab. Ideaparkista rakennetaan suoraan uimahallille vievät hissit.

Sukari kaavailee rakentavansa Lempäälän Ideaparkin laajennukseksi myös sisähuvipuiston, joka edelleen vahvistaisi Ideaparkin kiinnostavuutta matkailijoiden mielissä. Vuoden 2006 joulukuussa valmistuneessa Ideaparkissa on kahden vuoden aikana vieraillut yli 15 miljoonaa asiakasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lempäälän Ideaparkin uimahallin ja hiihtoputken rakentaminen alkoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat