Kokeile kuukausi maksutta

Espoolaisen koulu ja päiväkoti -hankkeen suunnittelukilpailun voitti ”Byysat”

Espoon tilakeskuksen huhti-toukokuussa järjestämän Mårtensbro skola och daghem -hankkeen suunnittelua koskeva kutsukilpailu on ratkaistu. Uuden koulu- ja päiväkotirakennuksen suunnittelukilpailun voitti ehdotus ”Byysat”. Voittajaehdotuksen ovat suunnitelleet Playa Arkkitehdit Oy:n arkkitehdit Veikko Ojanlatva, Tuukka Vuori, Johanna Ojanlatva ja Ulla Seppä. Avustajana toimi Risto Wikberg.

Espoon tilakeskuksen huhti-toukokuussa järjestämän Mårtensbro skola och daghem -hankkeen suunnittelua koskeva kutsukilpailu on ratkaistu. Uuden koulu- ja päiväkotirakennuksen suunnittelukilpailun voitti ehdotus "Byysat". Voittajaehdotuksen ovat suunnitelleet Playa Arkkitehdit Oy:n arkkitehdit Veikko Ojanlatva, Tuukka Vuori, Johanna Ojanlatva ja Ulla Seppä. Avustajana toimi Risto Wikberg.

image

Palkintolautakunnan mukaan ”Byysat” on vapaamuotoinen, veistoksellinen ja moni-ilmeinen. Lisäksi se on muurimainen liikenneväylien suuntaan sekä pienimittakaavainen ja sympaattinen pihojen suuntaan. Voittanut ehdotus on kokonaisvaltaisesti onnistunut ja pienehköin jatkokehitystoimenpitein toteuttamiskelpoinen.

Hankkeessa tullaan rakentamaan Martinsillan lounaispuolella Espoonlahdessa sijaitsevalle nykyiselle Mårtensbro skola och daghemille uudet korvaavat tilat sekä lisätiloja Sökövikens skolalle. Mårtensbro skola och daghemistä tulee energiatehokas ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä koulu- ja päiväkotirakennus.

Kilpailuun oli kutsuttu kahdeksan suunnittelutoimistoa. Playa Arkkitehtien lisäksi kutsutut toimistot olivat Anttinen Oiva Arkkitehdit, Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki, Arkkitehtitoimisto Pirkko ja Pekka Piirta, Auer & Sandås Arkkitehdit, Friman.Laaksonen Arkkitehdit sekä Työyhteenliittymä Arkkitehtitoimisto Jari Lepistö – Arkkitehtitoimisto Sari Nieminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoolaisen koulu ja päiväkoti -hankkeen suunnittelukilpailun voitti ”Byysat””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat