Kokeile kuukausi maksutta

KHO hylkäsi Hyvinkään jättikauppakeskusta koskevat valitukset

Hyvinkään kauppakeskushanke etenee. Korkein hallinto-oikeus (KHO) on ratkaissut valitukset, jotka ovat jarruttaneet keskustakorttelien rakentamista.

Hyvinkään kauppakeskushanke etenee. Korkein hallinto-oikeus (KHO) on ratkaissut valitukset, jotka ovat jarruttaneet keskustakorttelien rakentamista.

Hyvinkää on kaavaillut keskittävänsä kaupalliset palvelut kaupungin ydinkeskustaan. Suuren kauppakeskuksen alta saavat väistyä muun muassa kaupungintalo, valtion virastotalo ja paloasema. Suunnitelmia on vastustettu sinnikkäästi.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi torstaina keskustakortteleihin liittyvät kolme eri valitusta. Kaupunginjohtaja Raimo Lahti sanoo, että näiden valitusten takia hankkeen aloitus on viivästynyt puolitoista vuotta.

-Olen KHO:n päätöksestä hyvillä mielin ja uskon, että suurin osa hyvinkääläisistä on samaa mieltä, Lahti sanoi. Hän arvioi, että työhön voidaan päästä syksyllä.

Kaikkiaan keskustan uudistamishankkeita on ollut vireillä parikymmentä vuotta. Liiketilojen puute on turhauttanut sekä yrittäjiä että asukkaita.

Lahti toteaa, että kaupungilla on vahva valmius lähteä mukaan hankkeeseen vaikka heti.

-Investointikustannukset ovat nyt halvempia, tosin voi olla, että maailman taloustilanne saa yksityiset toimijat varovaisiksi, Lahti sanoo.

Kaupunki on halunnut vuosien ajan kehittää ydinkeskustaa rakentamalla se tiiviimmin. Korkein hallinto-oikeus ei nähnyt estettä esimerkiksi valtion virastotalon purkamiselle uuden kauppakeskuksen tieltä.

KHO:hon valittaneiden mukaan esimerkiksi kiinteistöjen arvosta ei ole ollut valtuutettujen käytössä oikeaa tietoa ja näin kaupungille aiheutuisi taloudellista vahinkoa. Tukea ei näille väitteille tullut sen paremmin hallinto-oikeudesta kuin korkeimmasta hallinto-oikeudestakaan, vaan valitukset hylättiin.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan valtuusto ei ole ylittänyt toimivaltaansa, eikä tehnyt lainvastaisia päätöksiä tehdessään kauppakortteliin liittyviä päätöksiä. KHO myös hylkäisi valittajien vaatimuksen oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KHO hylkäsi Hyvinkään jättikauppakeskusta koskevat valitukset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat