Kokeile kuukausi maksutta

Fortum ja Metsähallitus aloittavat tuulivoimahankkeen kehittämisen Lapissa

Fortum ja Metsähallitus aloittavat yhdessä tuulivoimahankkeen kehittämisen Kuolavaara-Keulakkopään alueelle, joka sijaitsee Kittilän ja Sodankylän kuntien alueella Lapissa. Kuolavaara-Keulakkopäähän voi alustavan arvion mukaan rakentaa noin 18 kappaletta 2-3 megawatin tuulivoimalaitoksia, jotka tuottaisivat vuodessa 100-120 gigawattituntia sähköä. Tuotanto vastaisi 40 prosenttia Kittilän ja Sodankylän kuntien yhteenlasketusta sähkön kulutuksesta. Tuotanto voisi alkaa arviolta vuonna 2013.

Fortum ja Metsähallitus aloittavat yhdessä tuulivoimahankkeen kehittämisen Kuolavaara-Keulakkopään alueelle, joka sijaitsee Kittilän ja Sodankylän kuntien alueella Lapissa. Kuolavaara-Keulakkopäähän voi alustavan arvion mukaan rakentaa noin 18 kappaletta 2-3 megawatin tuulivoimalaitoksia, jotka tuottaisivat vuodessa 100-120 gigawattituntia sähköä. Tuotanto vastaisi 40 prosenttia Kittilän ja Sodankylän kuntien yhteenlasketusta sähkön kulutuksesta. Tuotanto voisi alkaa arviolta vuonna 2013.

Syksyn aikana aloitetaan hankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA), valmistellaan tuulimittauksia sekä jatketaan teknistä esisuunnittelua. Tuotannon käynnistyminen edellyttää, että hanke osoittautuu jatkoselvityksissä toteutuskelpoiseksi ja tarvittavat luvat myönnetään.

Kuolavaara-Keulakkopään alue on merkitty Tunturi-Lapin maakuntakaavaluonnoksessa sekä Pohjois-Lapin maakuntakaavassa tuulivoima-alueeksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fortum ja Metsähallitus aloittavat tuulivoimahankkeen kehittämisen Lapissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat