Keilahallin katto romahti Kuopiossa

Kuopion keilahallin katto romahti keilaratojen päälle maanantaina iltapäivällä. Tapahtuman aikaan hallissa oli kymmenkunta asiakasta ja pari työntekijää, mutta he selvisivät vahingoitta.

Kuopion keilahallin katto romahti keilaratojen päälle maanantaina iltapäivällä. Tapahtuman aikaan hallissa oli kymmenkunta asiakasta ja pari työntekijää, mutta he selvisivät vahingoitta.

Yksi hallissa olleista oli keilojen nostokoneiden hoitaja, joka pari minuuttia ennen onnettomuutta oli työskennellyt juuri siinä kohdassa, jossa romahdus tapahtui.

-Ennen rysähdystä kuulin pientä natinaa. Mitenkään en olisi ehtinyt alta pois enkä olisi tässä kertomassa, arveli Hannu Muukkonen.

Hänen arvionsa mukaan ainakin nostokoneiden hallintalaitteet ovat mennyttä kalua. Hallissa on myös toimistotiloja ja kahvio, jotka säilyivät keilaratoja paremmin.

-Kuului vain huminaa. Sitten juoksin ulos ja polvet tärisevät vieläkin, kuvasi tuoreeltaan hälytyksen tehnyt Keilailuliiton toimitsija Pirkko Olkkonen.

Kattoa tuli alas Pohjois-Savon pelastuslaitoksen arvion mukaan 150 neliömetrin verran. Myös seinät pullistuivat ulos, ja ne oli uusittu vasta toissa syksynä. Sortumisen tarkka syy selvinnee teknisessä tutkinnassa, mutta pelastuslaitos epäilee syyksi noin 30 senttimetrin lumikuormaa.

Lunta on katolta vähennetty säännöllisesti talven mittaan, mutta viikonlopun aikaan Kuopion seudulla satoi uutta märkää lunta. Lämpötila oli nollassa. Vuonna 1973 rakennetun keilahallin katossa oli sisäpuolinen vedenpoistomalli.

Läheltä piti -tilanne

Noin tunti rysäyksen jälkeen hallissa oli määrä alkaa Kuopion Keilailuliiton viikkokisat, joihin osallistuu normaalisti parikymmentä harrastajaa sekä lisäksi katsojia. Viereisen jäähallin Kalpa-Tappara-ottelun katsojiakin odotettiin erätauolla runsain joukoin kahvioon virvokkeille.

-Jos romahdus olisi sattunut tuntiakin myöhemmin, paikalla olisi ollut kymmeniä ihmisiä, arvioi kisoihin turhaan suunnannut Matti Parviainen.

Hänen mukaansa keilailuseuran aktiivijäseniä on Kuopiossa runsaat 300, mutta alan harrastajia yli kymmenkertainen määrä.

-Kevään keilailut on keilailtu ja varmaan korjaus menee syksyyn, huokaa 30 vuotta keilailua harrastanut Parviainen.

Keilahallin omistaa Kuopion kaupunki, josta osattu arvioida vahinkojen laajuutta ja korjaustarvetta ennen kuin rakenteet tuetaan tutkimista varten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keilahallin katto romahti Kuopiossa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat