Kokeile kuukausi maksutta

FMC Group tekee Wood Cityn rakennesuunnittelun

Rakennetun ympäristön asiantuntijaorganisaatio FMC Group on valittu Helsingin Jätkäsaareen toteutettavan puukaupunkikorttelin Wood Cityn rakennesuunnittelijaksi. Wood Cityn rakentaminen alkaa vuoden 2014 aikana, ja ensimmäiset asukkaat tähän merelliseen ympäristöön pääsevät vuonna 2015. Korttelin rakentamisesta vastaa SRV yhteistyössä Stora Enson kanssa.

Rakennetun ympäristön asiantuntijaorganisaatio FMC Group on valittu Helsingin Jätkäsaareen toteutettavan puukaupunkikorttelin Wood Cityn rakennesuunnittelijaksi. Wood Cityn rakentaminen alkaa vuoden 2014 aikana, ja ensimmäiset asukkaat tähän merelliseen ympäristöön pääsevät vuonna 2015. Korttelin rakentamisesta vastaa SRV yhteistyössä Stora Enson kanssa.

image

”Olemme halunneet projektiin mukaan alan parhaat osaajat. Tavoitteenamme on, että saamme projektista sellaista osaamista ja rakentamisen ratkaisuja, joiden perusteella voimme kehittää toimintojamme myös viennin osalta”, johtaja Juha Toimela SRV:stä sanoo.

”Tavoitteenamme on suunnitella tästä elinkaariajattelun mukaisesti puurakentamisen edelläkävijähanke. Konsernimme puuteknologian piirissä työskentelee päivittäin yli 50 puurakenteiden suunnittelun ammattilaista. FMC tuleekin hyödyntämään hankkeessa laajapohjaista ja korkeatasoista puurakenteiden suunnitteluosaamista sekä itse  suunnittelutehtävässä että rakenne- ja suunnittelujärjestelmien kehittämistyössä”, johtaja Ismo Tawast FMC Groupista toteaa.

Wood City koostuu asuintiloista, kahdeksankerroksisesta toimitilarakennuksesta ja hotellista, joka on ainutlaatuinen esimerkiksi Euroopassa. Hankkeen tavoitteena on laajempi alan ja yhtiöiden osaamisen kehittäminen ja verkostoituminen. Koko puukaupunkikorttelin suunnittelu ja rakentaminen perustuu kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan.

Wood Cityn arkkitehtuurikilpailun voittaja Anttinen Oiva Arkkitehtien ”Stories” korostaa puun aaltoilevaa, kaunista pintaa muun muassa kattorakenteissa.
 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “FMC Group tekee Wood Cityn rakennesuunnittelun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat