Kokeile kuukausi maksutta

Yksityisin varoin tehdyn Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpa saa kannatusta

Kaksi kolmesta suomalaisesta kannattaa arkkitehtuurikilpailun järjestämistä Helsingin Etelärantaan ehdotetusta Guggenheim-museosta, jos se voidaan toteuttaa yksityisin varoin. Tämä käy ilmi TNS Gallupin lokakuun alussa toteuttamasta kyselystä. Suomalaisista 25 prosenttia ei kannata arkkitehtuurikilpailua ja loput 8 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Kaksi kolmesta suomalaisesta kannattaa arkkitehtuurikilpailun järjestämistä Helsingin Etelärantaan ehdotetusta Guggenheim-museosta, jos se voidaan toteuttaa yksityisin varoin. Tämä käy ilmi TNS Gallupin lokakuun alussa toteuttamasta kyselystä. Suomalaisista 25 prosenttia ei kannata arkkitehtuurikilpailua ja loput 8 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Helsinkiin uutta museota tavoitteleva Guggenheim-säätiö on ehdottanut, että kaupunkiin suunnitellusta Guggenheim-museosta käytäisiin avoin, kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu. Se olisi seuraava vaihe museohankkeen etenemisessä, ja lopullinen päätös museon toteutumisesta tehtäisiin vasta kilpailun ratkeamisen jälkeen.

Kaikissa ikäryhmissä ja kaikkien puolueiden kannattajien keskuudessa arkkitehtuurikilpailun kannattajia on enemmän kuin vastustajia. Erityisen myönteisesti kilpailuun suhtautuvat kokoomuksen, SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat, joista noin kolme neljästä kannattaa arkkitehtuurikilpailun järjestämistä. Kaikkien puolueiden kannattajista varauksellisimmin arkkitehtuurikilpailuun suhtautuvat perussuomalaisten kannattajat.

Guggenheim-säätiön ja viestintätoimisto Milttonin toimeksiannosta toteutettuun, tilastollisesti väestöedustavaan kyselyyn vastasi 1 002 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista viikoilla 41–42.

Museo houkuttelisi venäläisturisteja

Helsingin Guggenheim-museo herättää kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella. Venäläisten keskuudessa mielenkiinto on erityisen suurta.

Suomen pääkonsulaatissa Pietarissa viisumia hakevilta venäläisiltä kysyttiin lokakuussa, vaikuttaisiko museo heidän kiinnostukseensa matkustaa Helsinkiin. Kyselyn perusteella viisuminhakijoista joka kuudes aikoisi varmasti vierailla Helsingin Guggenheim-museossa ja kaksi viidestä tekisi matkustuspäätöksensä ainakin osittain Guggenheim-museon perusteella. Kahdeksan prosenttia oli vieraillut Guggenheim-museossa aiemmin. Pietarissa toteutettuun kyselyyn vastasi 852 venäläismatkailijaa.

Guggenheim-säätiö jätti kaupungille virallisen pyynnön Etelärannan tontin varaamisesta kilpailulle 24. lokakuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yksityisin varoin tehdyn Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpa saa kannatusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat