Kokeile kuukausi maksutta

Kauppalehti: Fortum ei päässyt sopimukseen venäläisten vesivoimaloiden omistusjärjestelyistä

Fortum ei ole päässyt sopimukseen venäläisen energiayhtiö TGC-1:n vesiovoimaloiden omistusjärjestelyistä. Kauppalehti kertoo. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Fortum ei ole osakkaana Fennovoiman ydinvoimahankkeessa.

Fortum ei ole päässyt sopimukseen venäläisen energiayhtiö TGC-1:n vesiovoimaloiden omistusjärjestelyistä. Kauppalehti kertoo. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Fortum ei ole osakkaana Fennovoiman ydinvoimahankkeessa.

”24. kesäkuuta kerrotut tiedot pitävät yhä paikkansa”, Fortumin viestintäjohtaja Helena Aatinen sanoo Kauppalehdelle.

Yhtiö tiedotti tuolloin, että neuvotteluissa venäläisen TGC-1:n vesivoimaloiden omistuksesta ei ole päästy tuloksiin, jotka mahdollistaisivat Fortumin päätöksen osallistua Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen.

Fennovoima jättää rakentamislupahakemuksen valtioneuvostolle tänään tiistaina. Samaan aikaan Fennovoiman on täytettävä valtioneuvoston asettama ehto, jonka mukaan vähintään 60 prosenttia omistuksesta tulee olla EU- tai EFTA-maiden toimijoilla.

Ehtona Fortumin osallistumiselle ydinvoimahankkeeseen on, että Fortum saa enemmistöomistuksen TGC-1:n vesivoimatuotannosta. Aatisen mukaan tämäkin pitää edelleen paikkansa.

Aatinen ei halunnut kommentoida Kauppalehdelle sitä, onko Fortum mukana Fennovoiman hankkeessa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Fortum ei päässyt sopimukseen venäläisten vesivoimaloiden omistusjärjestelyistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat