Kokeile kuukausi maksutta

Granlundin Piia Sormunen on vuoden lvi-nainen

Granlund Consultingin toimialajohtaja Piia Sormunen on valittu Vuoden 2015 lvi-naiseksi. Lvi-naisten jäsenistö myönsi myös tunnustuspalkinnon lvi-miehelle. Vuoden lvi-mies on Esko Tähti. Palkinto jaettiin lvi-päivillä 5. marraskuuta Tampereella.

Kuuntele juttu

Valintaperusteissa todetaan, että Sormunen toimii aktiivisena alan kehittäjänä. Hän on tekniikan tohtori ja on toiminut nykytehtävänsä lisäksi monipuolisissa tehtävissä alalla, kehitysinsinööristä, ryhmäpäälliköstä alan opettajaksi.

”Sormusen ammattitaito pääsee meillä vahvasti esiin ja hänen osaamistaan arvostetaan paljon. Alamme tarvitsee osaavia naisia ja Piia on ehdottomasti sellainen”, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi sanoo.

Sormunen kokee tärkeänä olla kehittämässä alan kilpailukykyä työnsä avulla. Hän tuo alalle uusia käytäntöjä sekä tuoreita tapoja saattaa osaamista yhteen. Erityisen tärkeäksi Sormunen kokee asiakas- ja käyttäjänäkökulman.

Hän korostaa toiminnassaan myös digitalisaation mahdollisuuksia sekä kestävää kehitystä. Sormunen onkin tuonut käytäntöihin uusia toimintamalleja, kuten hänen käyttämä Big room –menetelmä, jonka avulla hän opettaa toimintaa tehostavia työpaja- ja fasilitointimenetelmiä perinteikkäällä rakentamisen alalla. Työskentelyn avulla saadaan yhteistyötä hankkeen eri osapuolien avulla ja näin vahvistetaan ihmisten johtamista. Granlund Consulting on teknisellä alalla poikkeuksellinen yritys, jossa johtoryhmästä 75 prosenttia on naisia.

Vuoden lvi-mies on Esko Tähti

Lvi-naiset ry on halunnut vuonna 2015 antaa tunnustusta miehelle, joka on kannustanut naisia lvi-alalla. Ehdokkaiksi jäsenet saivat asettaa heitä itseään tai läheistään urallaan onnistumiseen rohkaissutta ja tukenutta miestä. Sanotaan, että menestyvän miehen takana on nainen, mutta yhtä lailla menestyvän naisen takana on mies.

Ehdokkaiden joukosta jäsenistö valitsi Esko Tähden. Hänet koettiin sekä lvi-alan uranuurtajaksi että talotekniikan vahvaksi osaajaksi. Mutta ensisijaisesti hänet koettiin hienoksi mieheksi, jonka on sydän paikallaan ja äly kohdallaan, lvi-naiset ry:n puheenjohtaja Maarika Maury kertoo valinnan perusteista.

Tähti on jo saavuttanut kunniakkaan eläkeiän, mutta kehittää ja kehittyy aktiivisesti edelleen. Tähti on nostanut urallaan naisia näkyviin ja vastuullisiin tehtäviin. Kannustanut, uskonut naisiin ja antanut positiivista palautetta.

Tähti korostaa itse, että sukupuoli ei ole merkitsevä asia työelämässä, vaan kunkin osaaminen.

”Kun erilaisissa valintaprosessissa ovat kaikki mukana yhdenvertaisina, siten yrityksen työntekijöiden ammatillinen taso nousee. Parhaat tekijät ajattelevat positiivisesti ja osaavat tasapainottaa toimintansa. Naisenergia luo sitä positiivista pöhinää. En näe asiaa myöskään tasa-arvoasiana”, Tähti pohtii.

”Ahkeruus ja tyhmyys ovat pahin mahdollinen yhdistelmä, sukupuoleen katsomatta. Toisaalta, organisaation toiminnassa pitää olla eri tavalla ajattelevia, jotta positiivinen dynamiikka toimii. Se on vaan niin, että naiset tuovat erilaisia näkemyksiä miesten putkiajatteluun”, Tähti toteaa.

“Kunhan vain miehet osaisivat niitä kuunnella” hän muistuttaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Granlundin Piia Sormunen on vuoden lvi-nainen”

  1. Miksi se, ettei sitoudu pidemmäksi aikaa yhden työnantajan ja sen asiakkaiden palvelukseen, on palkittavaa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat