Kokeile kuukausi maksutta

YIT organisoi uudelleen toimintojaan ja vähentää väkeä Venäjällä 2015

YIT vähentää strategiansa mukaisesti riskitasoaan Venäjällä pienentämällä tuotantovolyymiään vastaamaan nykyistä kysyntätilannetta. YIT jatkaa kaikissa nykyisissä toimintakaupungeissa, mutta organisoi toimintonsa uudelleen.

YIT vähentää strategiansa mukaisesti riskitasoaan Venäjällä pienentämällä tuotantovolyymiään vastaamaan nykyistä kysyntätilannetta. YIT jatkaa kaikissa nykyisissä toimintakaupungeissa, mutta organisoi toimintonsa uudelleen.

Liiketoimintaryhmäjaon uudistamisen tavoite on lisätä joustavuutta sekä varmistaa kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä. 1.1.2016 alkaen liiketoimintaryhmät ovat Pietari, Moskova (Moskovan kaupunki ja Moskovan alue) ja Venäjän alueet (Donin Rostov, Jekaterinburg, Kazan ja Tjumen). Samalla YIT keskittää osan tukifunktioista palvelemaan kaikkia liiketoimintaryhmiä.

Lisäksi perustetaan uusi YIT Service Venäjä -liiketoimintayksikkö hyödyntämään paremmin yli 20 000 asiakkaan palveluliiketoiminnan tarjoamia mahdollisuuksia. Liiketoimintayksikkö vastaa YIT:n valmiiden projektien kunnossapidosta kaikissa toimintakaupungeissa. Kaikkia rakenteilla olevia projekteja jatketaan suunnitellusti ja taloudellinen raportointi jatkuu entiseen tapaan Asuminen Venäjä -toimialan tasolla.

Uudelleenorganisoitumisen yhteydessä YIT:n tavoitteena on vähentää Venäjän toimintojen kiinteitä kuluja myynnin ja tuotantovolyymin laskun mukaisesti. YIT arvioi henkilöstömäärän vähenevän edelleen noin 200 henkilöllä.

Nyt ja tammikuussa 2015 julkistetuilla toimenpiteillä on tavoitteena saavuttaa yhteensä noin 10 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt. YIT kirjaa Venäjän sopeuttamistoimiin liittyen 2,7 miljoonan euron kertaluonteisen kulun vuoden 2015 kolmannen neljänneksen tulokseen.

Sopeuttamistoimien lisäksi YIT kirjaa vuoden 2015 kolmannelle neljännekselle 7,7 miljoonan euron alaskirjauksen kehityskuluihin. Alaskirjaus liittyy Moskovan alueella sijaitseviin projekteihin, jotka YIT on päättänyt jättää toteuttamatta.

Uusien tontti-investointien ja asuntoaloitusten osalta YIT:n suunnitelmana on ylläpitää tuotantomäärää, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan ja myönteisen kassavirran kaikissa nykyisissä toimintakaupungeissa. Samalla pyrkimyksenä on säilyttää hyvä valmius nostaa taas tuotantoa toimintaympäristön salliessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT organisoi uudelleen toimintojaan ja vähentää väkeä Venäjällä 2015”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat