Kokeile kuukausi maksutta

Päällystekustannusten voimakas lasku painoi edelleen maarakennuskustannuksia

Maarakennusalan kustannukset laskivat huhtikuussa 0,3 prosenttia edelliskuuhun verrattuna ja 3,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Etenkin päällysteiden kustannukset jatkoivat voimakasta laskuaan. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennusalan kustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannukset laskivat huhtikuussa 0,3 prosenttia edelliskuuhun verrattuna ja 3,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Etenkin päällysteiden kustannukset jatkoivat voimakasta laskuaan. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennusalan kustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannusten vuosimuutokset vaihtelivat osaindekseittäin päällysteiden -14,6 prosentista pohjarakenteiden +0,9 prosenttiin. Päällysteiden kustannukset painuivat pelkästään yhden kuukauden aikana maaliskuusta huhtikuuhun 1,4 prosenttia.

Erillisindekseistä murskaustyöt laskivat vuoden aikana 3,8 prosenttia ja kuukaudessa 0,4 prosenttia.

Kokonaisindeksin laskuun vaikutti erityisesti bitumin sekä polttoaineiden ja energian halpeneminen viime vuoden huhtikuusta. Kustannusten laskua puolestaan hillitsi sementti- ja betonituotteiden kallistuminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Päällystekustannusten voimakas lasku painoi edelleen maarakennuskustannuksia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat