Sipoon Sanomat: Kansanedustajalla useita luvattomia rakennuksia

Sipoon rakennus- ja ympäristövaliokunta on päättänyt kokouksessaan tehdä tutkintapyynnön poliisille kansanedustaja Eero Lehden (kok.) luvattomista rakentamisista Sipoossa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Sipoon Sanomat.

Sipoon rakennus- ja ympäristövaliokunta on päättänyt kokouksessaan tehdä tutkintapyynnön poliisille kansanedustaja Eero Lehden (kok.) luvattomista rakentamisista Sipoossa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Sipoon Sanomat.

Päätös tehtiin valiokunnan keskiviikon kokouksessa ja Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle toimitettu tutkintapyyntö koskee keravalaisen Lehden kesäasuntoa, joka sijaitsee Sipoon Spjutsundissa. Paikassa pyöritetään myös majoitustoimintaa.

Kolmelle kiinteistölle on Sipoon Sanomien mukaan rakennettu ilman rakennuslupaa kaksi autotallia, rantasauna, erillinen kesähuone, talousrakennus, saunarakennuksen yhteyteen lasitettu veranta sekä loma-asuinrakennuksen lisäosa.

Osa autotallin rakennusluvassa varastoksi määriteltyä tilaa on muutettu asunnoksi, jossa on esimerkiksi sauna, kylpyhuone, makuuhuoneita sekä oleskelutilaa.

Asia on laitettu vireille vuosi sitten syksyllä. Kunta sai tuolloin ilmoituksen, jonka pohjalta rakennusvalvonta alkoi selvittää luvatonta rakentamista. Kiinteistöillä tehdyn katselmuksen jälkeen rakennustyöt keskeytettiin marraskuussa. Omistajilta eli Lehdeltä ja hänen vaimoltaan pyydettiin selvitys, johon annettiin lisäaikaa asian laajuuden vuoksi.

Valiokunnan saaman selvityksen mukaan kyseessä ei ole vähäinen luvattomuus ja sen pohjalta se päätti tehdä tutkintapyynnön.

Sipoon kunnan rakennusvalvontapäällikön Ulla-Maija Sipolan mukaan kiinteistön omistajille on lähtenyt kehotus purkaa luvattomat rakennukset tai hakea niille rakennusluvat. Upola arvioi Sipoon Sanomissa, että ehkä vain noin puolet voidaan luvittaa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Sipoon Sanomat: Kansanedustajalla useita luvattomia rakennuksia”

  1. Kyllä nyt tähän tarvittaisiin sitä normienpurkua, ettei köyhä kansalainen taas joudu virkamiesten Mielivallan uhriksi.

  2. Miten ko. kansanedustaja voi, tai edes viitsii olla töissä lakiasäätävässä eduskunnassa, jos omatkin asiat ovat noin retuperällä, tahtoen tai tahtomatta. Liekkö painomuste hälventänyt ajatusten juoksun, kun ei ymmärrä edes noinkin tavallisia asioita, kun esim. rakennuslupa !!

  3. Miksi korvessa oleville piharakennuksille ylipäätään tarvitaan mitään lupaa tai sääntelyä. Rakentakaa mitä rakennatte, kunhan rakennatte. Naapurin luvan pitäisi riittää.
    Mitä viisautta siellä lupavirastossa on noihin asioihin? Taajamat ja yli 50 m2 rakennukset sitten erikseen. Voimavarat pitäsi keskittää niihin.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi