Länsiväylä: Kokkila halusi perua oikeuden päätöksen luksushuviloista

SRV:n suuromistaja ja vuorineuvos Ilpo Kokkila on yrittänyt jo kymmenen vuotta saada omistamalleen tilalleen ranta-asemakaavan, joka sallisi rakentaa ison omakotitalon ja seitsemän luksusmökkiä Porkkalanniemen kärkeen.

SRV:n suuromistaja ja vuorineuvos Ilpo Kokkila on yrittänyt jo kymmenen vuotta saada omistamalleen tilalleen ranta-asemakaavan, joka sallisi rakentaa ison omakotitalon ja seitsemän luksusmökkiä Porkkalanniemen kärkeen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsiväylä-lehti.

Kokkila omistaa Kirkkonummen Porkkalanniemen kärjessä sata hehtaaria maata.  Tila on entinen Kemiran henkilökunnan virkistysalue. Kokkila on yrittänyt saada jo kerran korkeimmassa hallinto-oikeudessa (KHO) hylätyt rakentamissuunnitelmat uuteen käsittelyyn.

Länsiväylän mukaan Kirkkonummen kunta laati Kokkilan maille ranta-asemakaavan, jonka valtuusto hyväksyi neljä vuotta sitten.

Uudesta kaavasta kuitenkin valitettiin ja hallinto-oikeus kumosi valtuuston päätöksen. Sen jälkeen sekä kunta että Kokkila valittivat korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka pitäytyi edellisen oikeusasteen päätöksessä. Uusi kaava ei saanut lainvoimaa.

Kokkila ei kuitenkaan antanut periksi vaan haki korkeimmalta oikeudelta päätöksen poistamista tai purkamista. Hän vetosi hakemuksessaan menettelyvirheeseen, joka on voinut olennaisesti vaikuttaa päätökseen.

Kokkila viittasi hakemuksessaan laskelmiin rakennusoikeuksista ja vertailuista saaristo- ja rannikko-osayleiskaavaan. Kokkilan mielestä KHO:n päätös perustui virheellisiin tietoihin tai väärinkäsityksiin.

Korkein hallinto-oikeus ei taipunut hakemuksen edessä vaan hylkäsi sen aiheettomana lokakuun puolivälissä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Länsiväylä: Kokkila halusi perua oikeuden päätöksen luksushuviloista”

  1. Varmaan olisi kiva kutsua ”kilpailijoita” ja kunnan virkamiehiä / politikkoja metsästysreissuille.. saadaan asumisen hintaa keinotekoisesti nostettua ja samalla tällä verukkeella palkansaajia vähän enemmän poljettua.. ja mikä tärkeintä omaan taskuun lisää mammonaa.. Aivan sama mitkä seuraukset tästä on muille.. ahneuden perikuva.

    1. Terävä kommentti. Tpi kaveri elättää jokusen rakennusmiestä ja löi kaikki SRV:stä saamansa osingot takaisin yhtiöön viime annissa että sas isot kohteet tehtyä. Rahaa on myös laittanu Valmet autimotiveen joka työllistää jokusen kaveria uudessakaupungissa. Mene itteesi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat