Rakennusalan tulolistan kärjessä tuttu nimi – omistaminen kannatti viime vuonna

Rakennusalan omistaminen ja yrittäjyys kannatti viime vuonna, sillä tulolistan kärjessä on tuttu nimi.

SRV:n suuromistaja Ilpo Kokkila tienasi viime vuonna pääomatuloa 5,6 miljoonaa euroa.

SRV:n pääomistajan ja hallituksen puheenjohtajan Ilpo Kokkilan kokonaistulot viime vuonna olivat 5,8 miljoonaa euroa. Kokkilan poika ja yhtiön osakas Timo Kokkilan tulot olivat yhteensä 663 980 euroa. Yhtiön entinen varatoimitusjohtaja ja nykyinen toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala tienasi 407 312 euroa.

Pohjola Rakennuksen pääomistaja Juha Metsälän ansiotulot viime vuonna olivat 47 385 euroa ja pääomatulot 1,31 miljoonaa euroa.

Lemminkäisen hallituksen puheenjohtajan Berndt Brünowin ansiotulot olivat 801 989 euroa ja pääomatulot 300 590 euroa eli yhteensä 1,1 miljoonaa euroa. Lemminkäisen toimitusjohtajan Casimir Lindholmin ansiotulot olivat lähes tuplaantuneet edelliseen vuoteen verrattuna ja nousivat 605 976 euroon.

Lehto Groupin toimitusjohtaja ja suuromistaja Hannu Lehto tienasi viime vuonna ansiotuloja 69 866 euroa ja pääomatuloa 66 524 euroa eli yhteensä 136 390 euroa. Keväällä Lehto listasi yrityksensä pörssiin, joten ensi vuonna tulot todennäköisesti kasvavat.

Koneen nykyinen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth moninkertaisti tulonsa viime vuonna. Hän ansaitsi 4,6 miljoonaa euroa palkkatuloa. Vuonna 2014 hänen palkkatulonsa olivat 1,7 miljoonaa euroa. Koneen suurimpiin omistajiin kuuluvan Antti Herlinin tulot olivat yhteensä noin 2,7 miljoonaa euroa.

Koneen entinen toimitusjohtaja ja nykyinen hallituksen jäsen Matti Alahuhta sai vuonna 2015 ansiotuloja 1,09 miljoonaa euroa. Hän toimii myös Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n puheenjohtajana.

Omistamisella miljoonaklubiin

Pohjois-Karjalassa toimivan maanrakennusurakoitsija E.Hartikaisen perustaja Ensio Hartikainen jatkaa poikansa kanssa edellisvuosien malliin miljoonaluokassa ja sai tuloja 1,07 miljoonaa euroa. Hänen poikansa Arto Hartikainen ansaitsi 3,06 miljoonaa euroa.

Onninen-perheyhtiön hallituksen jäsen ja Onvest-konsernin toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto sijoittui ykköseksi alan naisjohtajista. Hänen ansiotulonsa olivat viime vuonna edellisvuotta hieman korkeammat eli 817 722 euroa ja pääomatulot 2,42 miljoonaa euroa. Hän muutti viime vuonna perheineen Portugaliin veropakolaiseksi.

Kiinteistösijoitusyhtiön toimitusjohtaja Raimo Puolimatka kokosi itselleen 1,8 miljoonan euron tulot. Haahtela-yhtiöiden pääomistaja Yrjänä Haahtela ansaitsi yhteensä lähes tuplaten edelliseen vuoteen verrattuna eli 1,48 miljoonaa euroa.

Talotekniikkajätti Halton Groupin pääomistaja Mika Halttunen sai tuloa yhteensä 1,49 miljoonaa euroa.

Tuusulan sorakeisariksikin kutsutun Kokoomuksen entinen kansanedustajan ja yrittäjä Juhani Sjöblomin tulot olivat viime vuonna 1,39 miljoonaa euroa.

Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja ja omistaja Hannu Isotalo tienasi viime vuonna yhteensä 1,12 miljoonaa euroa ja hänen poikansa Mikko Isotalo 673 665 euroa.

Saunavalmistaja Harvian osakkeiden enemmistön CapManille myyneet ja vähemmistöosakkaiksi yhtiöön jääneet Harviat pärjäsivät tänäkin vuonna tulotilastoissa. Risto Harvian tulot olivat yhteensä 1,2 miljoonaa, Sari Harvia-Jyllinmaan 715 630, Pertti Harvian 1,78 miljonaa ja Pekka Harvian 1,05 miljoonaa euroa.

Oraksen ja Uponorin suurimpiin omistajiin kuuluva Jari Paasikivi sai viime vuonna tuloja 1,11 miljoonaa  ja Pekka Paasikivi 1,1 miljoonaa euroa. Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski tienasi yhteensä 842 833 euroa. Oras Groupin toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi sai ansiotuloja viime vuonna 476 580 euroa.

Teknoksen pääomistaja ja johtaja Paula Salastie kokosi viime vuonna yhteensä 832 869 euron tulot. Pörssiyhtiö Tikkurilan toimitusjohtajan Erkki Järvisen tulot nousivat reilusta 800 000 eurosta 1,53 miljoonaan euroon. Järvinen on myös YIT:n hallituksen jäsen.

Hämeen Laaturemontin vuonna 2014 pääomasijoittaja Sentica Partnersille myynyt yrittäjä Kimmo Riihimäen kokonaisansiot vuonna 2014 olivat 24,6 miljoonaa euroa, mutta viime vuonna ansio- ja pääomatuloa kertyi vain 441 864 euroa.

Avain yhtiöiden toimitusjohtajan Perttu Liukun tulot olivat yhteensä 604 273 euroa. Yhtiöiden toinen omistaja Kari Mäenpää tienasi 371 378 euroa.

Tasowheel Groupin toimitusjohtaja ja omistaja Taisto Sorjonen ansaitsi 750 870 euroa.

Arkkitehtien suurituloisimpiin kuuluu edelleen Pekka Helin 952 995 euron kokonaistuloillaan.

Pohjoissuomalaisen monialayhtiön Kukkola-yhtiöiden toimitusjohtaja Seppo Kukkolan tulot olivat viime vuonna 319 899 euroa.

Palkkajohtajien hyvät tulot

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen tienasi yhteensä 1,05 miljoonaa euroa. Cityconin toimitusjohtaja Marcel Kokkeel ansiotulot laskivat vuoden 2014 reilusta 700 000 eurosta 426 174 euroon. Technopoliksen toimitusjohtajan Keith Silverangin tulot olivat yhteensä 270 497 euroa.

YIT:n toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan ansiotulot olivat viime vuonna 607 127 euroa. YIT-Yhtymän hallituksen entinen puheenjohtaja Reino Hanhinen ansaitsi 500 168 euroa. Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria ansaitsi yhteensä 1,12 miljoonaa euroa.

Skanskan Tuomas Särkilahti sai viime vuonna ansiotuloa 353 820 euroa ja pääomatuloa 11 512 euroa.

NCC:n toimitusjohtaja Harri Savolainen sai palkkaa 380 474 euroa. NCC:n entinen johtaja ja Hartelan nykyinen toimitusjohtaja Juha Korkiamäki sai palkkaa vuonna 2015 426 086 euroa.

Peabin toimitusjohtaja Mika Katajisto ansaitsi yhteensä 302 666 euroa.

Lujatalon toimitusjohtaja Arto Pohjonen ansaitsi 409 004 euroa. Constin toimitusjohtaja Marko Holopainen tienasi yhteensä 340 114 euroa.

Cramon nykyään entinen toimitusjohtaja Vesa Koivula sai vuonna 2015 tuloja yhteensä 1,63 miljoonaa euroa. Ramirentin Suomen ja Baltian johtaja Anna Hyvönen ansaitsi 347 380 euroa.

Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen tienasi 720 869 euroa.

Asuntosijoittaja Saton eläkkeelle siirtynyt toimitusjohtaja Erkka Valkila ansaitsi yhteensä 600 673 euroa. Hänen seuraajansa Saku Sipola sai ansiotuloja 340 639 euroa.

Asuntosijoittaja VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen sai viime vuonna ansiotuloa 708 511 euroa. Pääomatuloa hänellä oli 2 242 euroa.

Terrafamen hallituksen puheenjohtaja ja hallitusammattilaisen Lauri Ratian ansiotulot olivat 463 001 euroa. Talvivaaran kaivoksen perustaja ja nykyään Talvivaaran Kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja Pekka Perän ansiotulot olivat viime vuonna 311 830 euroa. Kittilän kultakaivoksen toimitusjohtaja Ingmar Haga keräsi itselleen 439 831 tulot.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rakennusalan tulolistan kärjessä tuttu nimi – omistaminen kannatti viime vuonna”

  1. Hyvä
    Suurin osa edellisistä maksoi veroja joilla rahoilla kuljemme väliä pitkin kirjastojen palveluista nauttimaan.

    Kiitos

  2. No kyllä se on niin että nöiden rötösherrojen tulot on otettu aivan duunarin selästä! Nämä keinottelijat pyörittävät pienessä piirissä sellaista rakennusalan monopolia hintasopimuksineeen ja kunnan viranomaisia voidellen että sitä ei tavallinen maanrakoon poljettu duunari tule koskaan ymmärtämään.. Erityisesti SRVn tapa kohdella työntekijöitään on aivan omaa luokkaansa törkeydessään.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi