Kokeile kuukausi maksutta

Datakeskusjätti rakentaa lisää Suomessa

Hetznerin ensimmänen Suomen palvelinkeskus on noussut jo harjakorkeuteen. Palvelinpuistoa laajennetaan jo.

Hetznerin ensimmäinen Suomen palvelinkeskus on noussut jo harjakorkeuteen.

Vuodenvaihteessa käyttöön otettavassa palvelinkeskuksessa on asennettu jo katto ja ulkoseinät. Syksyn aikana työt etenevät esimerkiksi ilmastointilaitteiden ja palvelimien asentamiseen.

Hetznerin Tuusulaan nousevaan palvelinpuistoon rakennetaan jo seuraavien yksiköiden perustuksia. Kaikenkaikkiaan noin kymmenen hehtaarin tontille nousee aikanaan jopa 12 rakennusta.

“Seuraavien kahden rakennuksen perustustyöt ovat käynnistyneet kesällä, ja ne valmistuvat ensi vuoden kuluessa. Tulevina vuosina yksiköitä nousee lisää ja rakentaminen jatkuu usean vuoden ajan varsinaisen datakeskustoiminnan rinnalla”, arvioi Hetzner Finlandin rakennuspäällikkö Ilari Seitsonen.

Keskusten rakentamisessa käytetään saksalaisyhtiön eli Hetzner Onlinen itsekehittämää energiatehokasta konseptia. Projekti on työllistänyt sekä kotimaisia että ulkomaisia urakoitsijoita.

Datakeskus valmistuu Tuusulan eteläosaan lentokentän läheisyyteen ja se täydentää yhtiön Saksassa Flakensteinissa ja Nürnbergissä sijaitsevia palvelinpuistoja. Yhtiöllä on palvelinasiakkaita yli 120 maassa. Tuusulan valmistuvat keskukset palvelevat asiakkaita ympäri maailman.

Toimintojen käynnistyessä Hetzner työllistää Tuusulassa noin 20 henkeä.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Datakeskusjätti rakentaa lisää Suomessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat