Kokeile kuukausi maksutta

Maanrakennustyöt alkavat Hetzner Finlandin tontilla Tuusulassa

Hetzner Finlandin datakeskuksen tontilla alkaa ensimmäinen näkyvä työvaihe, kun metsäinen tontti muuttuu työmaaksi.

Hetzner Finlandin datakeskuksen tontilla alkaa ensimmäinen näkyvä työvaihe, kun metsäinen tontti muuttuu työmaaksi.

Seuraavan puolen vuoden aikana datakeskuksen tontti raivataan, ja maapohjaa vahvistetaan ensimmäisten kolmen rakennuksen alalta. Raivaus- ja pohjavahvistusurakkaan on valittu KFS Finland Oy.

Ensimmäisen datakeskuksen rakennustöiden arvioidaan alkavan vuoden vaihteen jälkeen, ja varsinainen toiminta käynnistynee ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

”Hetzner Online on rakentanut Saksassa jo lähes 20 datakeskusta ja onnistunut luomaan konseptin, jonka avulla toiminnasta on saatu erittäin energiatehokas. Tarkoituksemme on toteuttaa Tuusulan datakeskus samalla kaavalla paikallisia rakennusmateriaaleja ja urakoitsijoita käyttäen”, Hetzner Finlandin rakennuspäällikkönä Tuusulassa toimiva Ilari Seitsonen kertoo.

Tuusulan eteläreunalla sijaitseva tontti on kooltaan 150 000 neliömetriä, ja sille mahtuu yhteensä kahdeksan data- eli palvelinkeskusta. Datakeskukset rakennetaan tulevina vuosina yksi kerrallaan. Kunkin rakennuksen pinta-ala on 4 000 neliömetriä.

Hetzner Finland Oy, joka vastaa projektista paikallisesti, työllistää tällä hetkellä kolme henkeä. Tuusulan datakeskuksen varsinaiseen toimintaan liittyvät rekrytoinnit ovat ajankohtaisia myöhemmin ensi vuonna.

Hetzner Online GmbH on saksalainen datakeskustoimija. Se työllistää noin 200 henkeä. Tuusulaan rakentuva datakeskus täydentää Hetzner Onlinen Saksan Falkensteinissa ja Nürnburgissa sijaitsevia palvelinkeskuksia. Euroopassa sijaitsevien datakeskusten lisäksi yrityksellä on yksi datakeskus Johannesburgissa Etelä-Afrikassa.

Hetzner Onlinen palvelinkeskusten yhteenlaskettu pinta-ala on useita kymmeniä tuhansia neliömetrejä. Sillä on palvelinkeskusasiakkaita yli 120 maassa. Myös Tuusulan datakeskuksen kapasiteetti on Hetzner Onlinen asiakkaiden käytettävissä ympäri maailman.

Hetzner Online GmbH julkaisi viime vuoden lopulla tiedon Tuusulan datakeskusinvestoinnistaan. Pohjoiset ilmasto-olosuhteet, maantieteellinen sijainti itäisen ja läntisen Euroopan välissä samoin kuin alhainen sähkön hinta olivat tärkeimmät perustelut Hetznerin sijoittumiselle Suomeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maanrakennustyöt alkavat Hetzner Finlandin tontilla Tuusulassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat