Tilastokeskuksen mukaan myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä oli laskussa touko-heinäkuussa, mutta asuntoja rakennetaan kasvavaan tahtiin.

Asuntorakentamisen kuutiomäärä kasvaa edelleen

Tilastokeskuksen mukaan myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä oli laskussa touko-heinäkuussa, mutta asuntoja rakennetaan kasvavaan tahtiin.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Asuntorakentamisen kuutiomäärä on edelleen kasvussa, sillä asuinrakennuksille myönnettiin touko-heinäkuun aikana rakennuslupia 3,9 miljoonalle kuutiometrille. Määrä oli 7,4 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä kasvoi 16,7 prosenttia ja rivi- ja ketjutalojen 16,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuussa kaikkiaan 12 909 asunnolle, kasvua oli 14,5 prosenttia vuodentakaisesta. Asuntojen määrän kehitys on ollut positiivista jo useamman vuoden ajan.

Kokonaisluku laskussa

Rakennuslupia myönnettiin yhteensä 10,4 miljoonalle kuutiometrille. Myönnetty kuutiomäärä oli kuitenkin kokonaisuudessaan 11,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Vaikka asuntorakentaminen on kasvussa, kokonaisluvun vähentyminen johtuu siitä, että teollisuus- ja varastorakennuksille sekä julkisille palvelurakennuksille haettiin vuotta aiempaa vähemmän lupia.

Volyymi kasvussa

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi touko-heinäkuussa 10,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 9,6 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 10,5 prosenttia.

Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 12,4 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 22,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntorakentamisen kuutiomäärä kasvaa edelleen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi