Kokeile kuukausi maksutta

Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä ylitti Helsingissä jo vuosikeskiarvon

Helsingissä valmistui kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 2 366 asuntoa, aloitettiin 2 532 asunnon rakentaminen ja myönnettiin rakennuslupa 3 934 asunnolle. Kesä-heinäkuun vaihteessa rakenteilla oli 6 924 asuntoa.

Asuntorakentamista Helsingin Kalasatamassa. Kuva: Tero Pajukallio

Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien kappalemäärä on selvästi korkeampi kuin vastaavana ajanjaksona aiempina vuosina. Puolen vuoden aikana on myönnetty 2000-luvun vuosikeskiarvoa enemmän rakennuslupia.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tilastojulkaisusta.

Helsingin vuosittainen asuntotuotantotavoite on 6 000 asuntoa. Tämän hetken asuntotuotannosta sääntelemättömien omistus- ja vuokra-asuntojen osuus on hieman yli puolet.

Helsingin suurin rakenteilla olevien asuntojen keskittymä on yhä Jätkäsaaressa. Myös Kalasataman asuntorakentaminen on vilkastumassa. Eniten asuntojen rakentamista aloitettiin tammi-kesäkuussa Kuninkaankolmion alueella, erityisesti Kuninkaantammessa.

Yli puolet Helsingissä käynnissä olevasta asuntotuotannosta on täydennysrakentamista.

Toimitilojen rakennuslupien määrä kasvoi huimasti

Toimitilarakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien määrässä mitattuna kuluvan vuoden huhti-kesäkuu oli Helsingissä yksi 2010-luvun vilkkaimmista.

Lupa myönnettiin uudistuotantona ja laajennuksina 170 427 kerrosneliömetrin rakentamiselle. Tämä on 71 prosenttia enemmän kuin viitenä edellisenä vuotena keskimäärin toisen neljänneksen aikana.

Aloitettujen toimitilojen pinta-ala, 56 258 kerrosneliömetriä, oli 13 prosenttia pienempi kuin vuosina 2012-2016 keskimäärin huhti-kesäkuussa. Kuluvan vuoden huhti-kesäkuussa valmistui 36 153 kerrosneliömetriä toimitilarakennuksia. Kesäkuun lopussa rakenteilla oli liki 500 000 kerrosneliömetriä toimitilaa.

Toisen vuosineljänneksen aikana Helsingissä valmistuneiden rakennusten kerrosalasta 81 prosenttia oli liike- ja toimistorakennuksissa, 14 prosenttia julkisissa palvelurakennuksissa, 3 prosenttia varastorakennuksissa ja loput muissa rakennuksissa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä ylitti Helsingissä jo vuosikeskiarvon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat