Asuntorakentamista Helsingin Kalasatamassa. Kuva: Tero Pajukallio

Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä ylitti Helsingissä jo vuosikeskiarvon

Helsingissä valmistui kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 2 366 asuntoa, aloitettiin 2 532 asunnon rakentaminen ja myönnettiin rakennuslupa 3 934 asunnolle. Kesä-heinäkuun vaihteessa rakenteilla oli 6 924 asuntoa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien kappalemäärä on selvästi korkeampi kuin vastaavana ajanjaksona aiempina vuosina. Puolen vuoden aikana on myönnetty 2000-luvun vuosikeskiarvoa enemmän rakennuslupia.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tilastojulkaisusta.

Helsingin vuosittainen asuntotuotantotavoite on 6 000 asuntoa. Tämän hetken asuntotuotannosta sääntelemättömien omistus- ja vuokra-asuntojen osuus on hieman yli puolet.

Helsingin suurin rakenteilla olevien asuntojen keskittymä on yhä Jätkäsaaressa. Myös Kalasataman asuntorakentaminen on vilkastumassa. Eniten asuntojen rakentamista aloitettiin tammi-kesäkuussa Kuninkaankolmion alueella, erityisesti Kuninkaantammessa.

Yli puolet Helsingissä käynnissä olevasta asuntotuotannosta on täydennysrakentamista.

Toimitilojen rakennuslupien määrä kasvoi huimasti

Toimitilarakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien määrässä mitattuna kuluvan vuoden huhti-kesäkuu oli Helsingissä yksi 2010-luvun vilkkaimmista.

Lupa myönnettiin uudistuotantona ja laajennuksina 170 427 kerrosneliömetrin rakentamiselle. Tämä on 71 prosenttia enemmän kuin viitenä edellisenä vuotena keskimäärin toisen neljänneksen aikana.

Aloitettujen toimitilojen pinta-ala, 56 258 kerrosneliömetriä, oli 13 prosenttia pienempi kuin vuosina 2012-2016 keskimäärin huhti-kesäkuussa. Kuluvan vuoden huhti-kesäkuussa valmistui 36 153 kerrosneliömetriä toimitilarakennuksia. Kesäkuun lopussa rakenteilla oli liki 500 000 kerrosneliömetriä toimitilaa.

Toisen vuosineljänneksen aikana Helsingissä valmistuneiden rakennusten kerrosalasta 81 prosenttia oli liike- ja toimistorakennuksissa, 14 prosenttia julkisissa palvelurakennuksissa, 3 prosenttia varastorakennuksissa ja loput muissa rakennuksissa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä ylitti Helsingissä jo vuosikeskiarvon”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi