Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän suurhankkeen jatkokehityskumppanit valittu

Jyväskylän Hippoksen alueen jatkokehitysvaiheeseen on valittu kaksi rakennusliike-rahoittaja -kumppania.

Jyväskylän Hippoksen alueen jatkokehitysvaiheeseen on valittu kaksi rakennusliike-rahoittaja -kumppania.

Jyväskylän kaupunki valitsi Lehto-Fennia – ja Keva-OP-YIT -konsortiot Hippos2020-hankkeen jatkokehitysvaiheeseen.

Hippos2020-hankkeen tavoitteena on rakentaa Jyväskylän Hippoksen alueelle Pohjoismaiden suurin liikunta- ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskus. Alueella on tällä hetkellä esimerkiksi monitoimitalo, jäähalli, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihu sekä pesäpalloareena ja jääkiekkokaukaloita.

Keskus pitää sisällään esimerkiksi monitoimiareenan, liikuntakeskuksen, jalkapallohallin, voimistelutalon, liikunnan tietotalon, asuntoja, liikekeskuksen ja hotellin. Uutta tilaa on tarkoitus rakentaa yhteensä yli 100.000 kerrosneliömetriä ja lisäksi pysäköinti- ja huoltotiloja.

Innovaatiokumppanuusvaiheen tarkoituksena on kehittää tarjouksen pohjalta hankkeen taloudellista, toiminnallista ja rahoituksellista suunnitelmaa sijoittajien ja hankintayksikön kannalta optimaaliseksi.

Lopullisen päätöksen hankkeen etenemisestä ja toteuttajan valinnasta tekee Jyväskylän kaupunginvaltuusto innovaationeuvotteluiden päätyttyä vuoden 2017 loppuun mennessä. Valtuusto voi myös päättää, ettei ketään tarjouksen jättänyttä toteuttajaa valita. Rakentaminen on suunniteltu ajoittuvan vuosille 2018-2023.Hankkeen

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän suurhankkeen jatkokehityskumppanit valittu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat