Betonielementtien valmistaja Parma ja kaksi sen työntekijää on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa sakkoihin Uuraisilla helmikuussa 2015 sattuneesta ja työntekijän kuolemaan johtaneesta työtapaturmasta.

Parmalle sakkoja Uuraisten tehtaan kuolemaan johtaneesta tapaturmasta

Betonielementtien valmistaja Parma ja kaksi sen työntekijää on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa sakkoihin Uuraisilla helmikuussa 2015 sattuneesta ja työntekijän kuolemaan johtaneesta työtapaturmasta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kuolemaan johtanut työtapaturma sattui Uuraisten tehtaan ontelolaattatuotannossa 12. helmikuuta 2015, kun betonityöntekijä puristui kahden laitteen väliin.

Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan tapaus täyttää työturvallisuusrikoksen tunnusmerkistön, josta johtuen se langetti Parmalle 40 000 euron yhteisösakon. Lisäksi tehtaan työnjohtaja ja tehdaspäällikkö tuomittiin päiväsakkoihin.

Parman va. toimitusjohtaja Jarmo Viljasen mukaan Uuraisten onnettomuus ja siihen liittyvä oikeusprosessi ovat olleet raskaita kokemuksia kaikille asianosaisille. Tapaus on painanut parmalaisten mieliä myös muilla tehdaspaikkakunnilla.

”Uuraisten työtapaturma järkytti meitä kaikkia, sillä olimme käynnistäneet määrätietoisen työturvallisuuden kehittämisohjelman jo vuonna 2007. Rakennusteollisuuden tavoitteena on kitkeä alan työtapaturmat kokonaan vuoteen 2020 mennessä. Olemme sitoutuneet vahvasti tähän samaan tavoitteeseen”, Viljanen painottaa Parman tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Parmalle sakkoja Uuraisten tehtaan kuolemaan johtaneesta tapaturmasta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi