Kokeile kuukausi maksutta

YBT:n Juha Alapuranen odottaa pitkää työtapaturman tutkintaa

Poliisi ja aluehallintovirasto tutkivat betonielementtivalmistaja YBT:n tehdasalueella Ylitorniossa tapahtunutta kuolemaan johtanutta työtapaturmaa.

Kuva: Juha Sarkkinen

Onnettomuus tapahtui 9. elokuuta. 40-vuotias mies kuoli sähköiskuun, kun hän oli purkamassa elementtikuormaa tehtaan läheisellä varastokentällä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Toimitusjohtaja Juha Alapuranen sanoo Rakennuslehdelle, että mies oli siirtämässä siiloelementtiä, kun onnettomuus sattui.

”Varastokentällä oli kaksi miestä töissä. Toinen heistä sai voimalinjasta sähköiskun, kun se iski nosturin vaijerin kautta häneen. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa.”

”Nosturi ei koskenut sähkölinjaan, vaan kyseessä oli valokaari. Tutkimukset ovat kuitenkin kesken ja vievät varmaankin vielä kauan.”

Alapuranen korostaa, että tehtaalla ei ole voimalinjoja muualla kuin varastokentällä. Hieman tehtaalta sivussa sijaitseva kenttä ei ole jatkuvassa käytössä.

Alapurasen mukaan koko henkilöstö on hyvin järkyttynyt tapahtuneesta. Yrityksessä ei ole ennen sattunut vakavaa tapaturmaa. ”Ehdottomasti tarkistamme ohjeistustamme ja katsomme, voimmeko tehdä jotain toisin.”

Viime vuosina on sattunut joitain betonielementtien tuotantoon tai käsittelyyn liittyviä kuolemantapauksia. Vuonna 2015 Parman Uuraisilla sijaitsevassa betonielementtitehtaassa kuoli mies, kun hän puristui kahden liikkuvan laitteen väliin.

Rovaniemellä vuonna 2015 henkilö jäi puristuksiin ja kuoli kaatuneen betonielementin alle Nelostien laajennustyömaalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YBT:n Juha Alapuranen odottaa pitkää työtapaturman tutkintaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat