Kokeile kuukausi maksutta

QMG ostaa pohjoissuomalaisen tate-urakointiyhtiön

Quattro Mikenti Group ostaa 90 prosentin osuuden liikekiinteistöjen, taloyhtiöiden ja julkisen sektorin LVI-urakointiin erikoistuneesta oululaisyhtiöstä.

Movitekin osakkaat Mikko Moilanen (vas), Ilkka Rousu ja QMG:n Kimmo Liukkonen. Kuva: Sami Kulju.
Kuuntele juttu

Kauppaan kuuluu Movitek oy:n lisäksi sen tytäryhtiö Movitek Etelä-Suomi Tampereella.

Ostettujen yhtiöiden liikevaihto yltää maaliskuun lopussa päättyvällä tilikaudella noin 18 miljoonaan euroon. Ne työllistävat yhteensä noin 60 talotekniikan ammattilaista.

”Movitekin vahva asemansa LVI-urakoinnissa täydentää palveluitamme Pohjois-Suomessa, sillä entuudestaan konserniin kuuluu merkittävä kajaanilainen sähköurakoitsija Paikallis-Sähkö. Nyt tarjoamme erittäin kattavaa palvelua Oulun eteläpuolelta aina Ylä-Lappiin saakka, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Movitekin toimitusjohtajan Mikko Moilasen mukaan yrityksen urakoimia kohteita ovat esimerkiksi kauppakeskus Valkea, Oulun Alasintien monitoimirakennus, Raahen Antinkankaan koulu ja Rovaniemen Prisman laajennus sekä Kilpisjärven monitoimitalo.

Movitekin perustajat Mikko Moilanen, Ilkka Rousu ja Matti Viitala sekä tytäryhtiö Movitek Etelä-Suomen osakkaat Marko Sillman ja Mika Sillman myyvät yrityksensä QMG:n omistukseen 90-prosenttisesti. Kaikki osakkaat jatkavat tehtävissään sekä vähemmistöosakkaina Movitekin yhtiöissä ja QMG-konsernissa. Kaikki työntekijät jatkavat tehtävissään vanhoina työntekijöinä.

”Omistajapohjan laajennuksella saamme lisäeväitä kasvuun ja yrityksen kehittämiseen. Kilpailukykymme kaikenkokoisista urakoista kasvaa ja palveluvalikoimamme laajenee. Meille on lisäksi tärkeää, että pystymme säilyttämään oman yrityskulttuurimme ja tarjoamaan henkilöstölle entistä laajemman ammatillisesti kunnianhimoisen ympäristön”, Mikko Moilanen kertoo kaupan taustoista.

Quattro Mikenti Group tekee kaikkia LVIJA-, sähkö- ja sprinkleritöitä Suomessa ja Venäjällä. Yritysryhmään kuuluu kaksitoista erikoistunutta tytäryritystä. Konsernin palveluksessa on yli  450 työntekijää. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli noin 107 miljoonaa euroa.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG ostaa pohjoissuomalaisen tate-urakointiyhtiön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat