Kokeile kuukausi maksutta

Quattro Mikenti Group teki kolme yrityskauppaa ja laajentaa huoltopalveluihin

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group on tehnyt kolme yrityskauppaa. Kauppojen myötä se laajentaa toimintaansa talotekniikan huoltopalveluihin.

Quattro Mikenti Group on tehnyt useita yrityskauppoja Suomessa ja laajentanut urakoinnista kiinteistöjen huoltotöihin.

Konserni on tehnyt kaupat pohjoissuomalaisesta Paikallis-Sähkö Oy:stä, joka on erikoistunut sähköurakointiin, sähkötekniikkaan ja kiinteistöautomaatioon. Lisäksi Quattro Mikenti Groupin viime vuonna perustettu huoltopalveluyritys QMG Partners on ostanut vähemmistöosakkuudet JT-Sähkötekniikasta ja Sähkösalvasta. Konserni laajentaa samalla toimintaansa talotekniikkaurakoinnista talotekniikan huoltopalveluihin.

”Talotekniikka-alan konsolidoituminen ja kansainvälistyminen jatkuu. Tarvitsemme suurempia yrityksiä nimenomaan 100-200 miljoonan euron liikevaihtoa tekevien alan yritysten joukkoon. Esimerkiksi Suomessa on noin 5 000 talotekniikka- ja lvi -alan yritystä, mutta kymmenen suurimman markkinaosuus on noin 25 prosenttia markkinasta. Ruotsissa vastaava osuus on noin 30 prosenttia”, konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Uutta sähköosaamista ja Ruotsi-projekteja

Paikallis-Sähkön kotipaikka on Kajaani. Vuonna 1959 perustetulla yhtiöllä on urakoita Kainuun, Oulun seudun ja Koillismaan lisäksi  Lapissa, Pohjois-Ruotsissa ja eri puolilla Suomea. Sen liikevaihto viime vuonna oli 13,1 miljoonaa euroa ja se työllistää 116 henkilöä.

Kaupan myötä Quattro Mikenti Group saa projekteja Ruotsista, mutta myös turvajärjestelmiin ja kiinteistöautomaatioon liittyvää uutta osaamista. Lisäksi Paikallis-Sähkö tunnetaan erityisesti sähköjärjestelmätoimituksista ja KVR-hankkeista sekä suunnittelusta.

”Yhtiön toiminta maantieteellisesti laajalla alueella kertoo projektiosaamisesta. Myös erikoissähköosaaminen keskijännite-, muuntaja-, teollisuus- ja kaivoskohteista sekä kiinteistöautomaatiosta on arvokasta. Sähköjärjestelmien maanlaajuinen ennakkohuolto sekä keskusten ja muuntajien lämpö- ja ultraäänimittaukset ovat kiinnostavia uusia palveluita”, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Liukkonen sanoo.

Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Jukka Kivimäki jatkaa tehtävässään ja liittyy mukaan Quattro Mikenti Groupin avainhenkilöohjelmaan. Myös kaikki muut yhtiön työntekijät jatkavat tehtävissään. Yhtiön alkuperäisen perustajan Valto Mönkkösen perheenjäsenet ovat jo aiemmin jääneet pois liiketoiminnasta.

”Olemme jo pidempään hakeneet yhtiölle hyvää omistajaa, jonka omistuksessa olisi hyvä kasvaa. Liittyminen sujuu helposti, sillä olemme itse ostaneet vuosien mittaan useita yrityksiä”, Jukka Kivimäki toteaa.

Uusi verkosto huoltopalveluihin

QMG Partnersin vähemmistöosuus JT-Sähkötekniikasta on 20 prosenttia ja Sähkösalvasta 25 prosenttia. Molemmat yritykset toimivat pääkaupunkiseudulla.

Viime vuonna perustettu konsernin tytäryhtiö aikoo rakentaa noin 1-2 miljoonan euron sijoituksella osakkuusyhtiöiden verkoston, joka tarjoaa kiinteistöjen omistajille ja käyttäjille laajaa valikoimaa sähkö-, LV-, IV-, kylmätekniikka-, rakennusautomaatio-, sprinklerihuolto-, energiatehokkuus- ja turvatekniikkapalveluita. Yhtiö tähtää tänä vuonna yhteensä noin 15 miljoonan euron liikevaihtoon.

”Haemme esimerkiksi yrityksiä, joissa on eläköityviä yrittäjäomistajia, mutta jotka haluavat vielä kehittää toimintaansa esimerkiksi noin kolmen neljän vuoden aikajänteellä”, QMG Partnersin toimitusjohtaja Timo Kostiainen kertoo.

JT-Sähkötekniikka on vuonna 2009 perustettu pääkaupunkiseudulla toimiva sähkötekniikkayritys, joka on erikoistunut liiketilojen, teollisuuden sekä kunnallisten kohteiden sähkö- ja tietoverkkoasennuksiin. Toimintaan kuuluu myös linjasaneerauksia, sähköteknistä suunnittelua sekä sähkövalvontatehtäviä.

Vuonna 2015 JT-Sähkötekniikan liikevaihto oli noin 3,3 miljoonaa euroa. Yritys työllistää 12 henkilöä.

”Liittyminen tarkoittaa meille kasvun jatkumista suuren talotekniikkakonsernin erikoistuneena osana. Voimme tarjota entistä laajempia kokonaisuuksia, koska taustalla on laajempi konserni. Samalla kuitenkin yrittäjän vapaus säilyy, mutta ammatillinen näköala laajenee”, JT-Sähkötekniikan yrittäjä Tapani Lempinen kertoo. Yrityksen toinen osakas on Risto Tammilehto.

JT-Sähkötekniikan asiakkaita ovat esimerkiksi Borealis, Neste, ST1 sekä HUS.

Sähkösalpa on toiminut pääkaupunkiseudulla vuodesta 1995. Yhtiö tekee sähköasennusten lisäksi antenni-, puhelin-, ja tietoverkkojen sekä turvallisuusjärjestelmien asennuksia.

Sähkösalvan erikoisosaamista ovat kiinteistöautomaatio, hissi- ja nostolaitteiden sähköistys sekä lämpökuvaukset. Vuonna 2015 Sähkösalvan liikevaihto oli noin 2,0 miljoonaa euroa. Yritys työllistää 19 henkilöä.

”Olemme viime vuosina tehneet esimerkiksi linjasaneerausten sähkötöitä noin 50 eri kohteeseen pääkaupunkiseudulla”, yhtiön omistaja Kari Vanhanen kertoo.

Omistusmuutos ei vaikuta henkilöstön määriin kummassakaan yrityksessä. Yritykset jatkavat entisissä toimitiloissaan omilla nimillään ja molempien yritysten johto jatkaa tehtävissään.

”Maksamme kaupoissa asiakkuuksista ja osaamisesta”, QMG Partnersin Timo Kostiainen sanoo.

Huhtikuun lopussa Quattro Mikenti -konserni osti pääkaupunkiseudulta LVI- ja talotekniikkaurakoinnin projektijohtoyritykset Putki-Kolmion ja Talotekniikka-kolmion enemmistöosakkuuden.

 

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Quattro Mikenti Group teki kolme yrityskauppaa ja laajentaa huoltopalveluihin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat