Kokeile kuukausi maksutta

Säätiövalvonta: Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja saivat yhtiöilleen satojen tuhansien eurojen säätiölain vastaisen edun

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) säätiövalvonta katsoo, että Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen ja toimitusjohtaja Aki Haaro ovat saaneet yhtiöilleen satojen tuhansien eurojen säätiölain vastaisen edun.

Perttu Nousiainen ja Aki Haaro. Kuva: Anne Vatén / HS, Antti Hämäläinen

PRH:n mukaan rahat ovat kulkeneet Nuorisäätiön yhteistyökumppanin Salpausselän Rakentajat Oy:n kautta Nousiaisen ja Haaron yhtiöille Neola Oy:lle ja Greenport Oy:lle.

PRH:n säätiövalvonta jätti viime perjantaina Helsingin käräjäoikeuteen hakemuksen hallituksen puheenjohtajan Perttu Nousiaisen erottamiseksi. Nousiainen jätti kuitenkin paikkansa eilen sunnuntaina, joten PRH aikoo perua hakemuksen, kun säätiön hallituksen puheenjohtajaa koskeva muutos on merkitty säätiörekisteriin.

Säätiövalvonta vetosi hakemuksessa ”kokonaisuutena törkeään” säätiölain vastaisuuteen.

”PRH:n hakemuksen mukaan säätiön hallituksen puheenjohtaja on yhdessä säätiön toimitusjohtajan kanssa hankkinut omistamillensa yhtiöille säätiölain vastaisen huomattavan suuruisen taloudellisen edun asemassa, jossa hänen tärkein tehtävänsä on ollut säätiön tarkoituksen huolellinen toteuttaminen”, PRH perustelee asiaa tänään julkistamassaan tiedotteessa.

PRH ei voi vaatia toimitusjohtajan eli entisen asiamiehen Haaron erottamista, vaan se on Nuorisosäätiön hallituksen asia. Nuorisosäätiön hallitus on koolla myöhemmin tänään iltapäivällä.

”En ole ollut tietoinen tällaisesta asiasta”

Nuorisosäätiön hallituksen uusi puheenjohtaja Mikko Henttonen sanoi maanantaina iltapäivällä, että hän ei ollut tietoinen PRH:n tekemästä vaatimuksesta Nousiaisen erottamiseksi.

Henttonen on myös yllättynyt PRH:n tiedoista, joiden mukaan puheenjohtaja ja toimitusjohtaja ovat saaneet yhtiöilleen satojen tuhansien eurojen säätiölain vastaisen edun.

”En ole ollut tietoinen tällaisesta asiasta”, Henttonen sanoo.

Henttosen mukaan Nuorisosäätiön hallitus käy tänään kokouksessaan lävitse sen, luottaako hallitus toimitusjohtajaan Aki Haaroon.

Yle ja Suomen Kuvalehti kertoivat viime viikolla, että keskustataustaisen Nuorisosäätiön johtajat ovat joutuneet osaksi poliisin lahjustutkintaa. Ylen grafiikassa on avattu sitä, miten rahojen epäillään kulkeneen Nousiaisen ja Haaron yhtiöille.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Säätiövalvonta: Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja saivat yhtiöilleen satojen tuhansien eurojen säätiölain vastaisen edun”

  1. Nuorisosäätiö on kepulaiste ikioma hillotolppa, josta voi kyniä rahaa säälittä.

  2. Mie en tiiä mittään, sano, MITTÄÄN !

  3. Tämä on järkyttävää toimintaa ( jos esitetyt asiat pitävät paikkansa ), politiikkaan kantaa ottamatta. Muistissa on eri poliittisten ryhmien toiminnan erikoisuudet menneitten vuosikymmenien aikoina. Näin käy kun amatöörit ovat päässeet mellastelemaan
    asioissa, joihin heillä ei ole minkäänlaista kompetenssia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat