Kokeile kuukausi maksutta

Yle ja SK: Poliisi tutkii, järjestikö Salpausselän Rakentajat maksuja Nuorisosäätiön pomon tilille

Keskustataustaisen Nuorisosäätiön johtajat ovat joutuneet osaksi poliisin lahjustutkintaa, kertovat Yle ja Suomen Kuvalehti.

Nuorisosäätiön johtaja Perttu Nousiainen. Kuva: Anne Vatén / HS

Medioiden mukaan poliisi selvittää, onko lahtelainen rakennusliike Salpausselän Rakentajat järjestänyt satojen tuhansien eurojen maksuja Nuorisosäätiön johtajan Perttu Nousiaisen tilille.

Nuorisosäätiö on keskustataustainen yhdistys, joka on muun muassa merkittävä vuokra-asuntojen tarjoaja ja rakennuttaja.

Poliisi selvittää myös suuria lainoja, joita Nousiaisen sekä Nuorisosäätiön asiamiehen Aki Haaron yhtiöt ovat saaneet virolaisilta pöytälaatikkoyhtiöiltä.

Rahaliikenne nousi Ylen ja SK:n mukaan esille, kun poliisi alkoi äskettäin tutkia tapausta, jossa Salpausselän Rakentajien johtajia epäillään törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista.

Nousiainen kiistää Ylelle tietävänsä asiasta mitään.

Ylen ja SK:n uutisissa kerrotaan, että poliisin tutkimusten mukaan Salpausselän Rakentajat on maksanut miljoonia euroja konsulttipalkkioita virolaisille pöytälaatikkoyhtiöille.

Poliisi selvittää, ovatko laskut tekaistuja.

Virolaisista yhtiöistä rahoja on siirretty Ylen ja SK:n mukaan lainoina Haaron ja Nousiaisen yritykselle sekä veroparatiisiyhtiöihin.

Samoista veroparatiisiyhtiöistä on tehty satojen tuhansien eurojen rahasiirtoja Nousiaisen tilille.

Jutun otsikkoa muokattu klo 16.22.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Yle ja SK: Poliisi tutkii, järjestikö Salpausselän Rakentajat maksuja Nuorisosäätiön pomon tilille”

  1. Laskujeni mukaan 2. kierros kun tämän ’yleishyödyllisen’ toimijan vesseleitä laitetaan raastuvaan. Kepusta valikoituvat vain parhaat johtotehtäviin…

  2. Tämän Nuorisosäätiön nimi kuuluu jatkuvasti ei rehellisiä asioita kasaavaan roskasakkiin ?. Täällä taitaa olla oikea rikoshautomo ?.

  3. Kepulainen ei tee bisnestä ellei valtio rahoita sitä. Näitä keskustan välistävetoja riittää lukemattomia esimerkkejä. Katsokaa pohjois-pohjanmaan kasvuihmeitä ja heidän saamia suoria valtion tukirahoja, niin ymmärrätte keskustalaisten tavan tehdä bisnestä. Ensin käydään valtion taskulla ja sitten vasta markkinoiden. Lehdon tehtaat on sijoitettu sinne, mihin eniten saa yhteiskunnan tukea. Tuki shoppailua parhaimmillaan. Tampereella on Lehto tehnyt vastaanvanlaista kyseenalaisia tonttikauppaa kasvun edistämiseksi.

  4. Maalaisliiton porukkaa ei kiinnosta työ ellei siihen liity jotain epärehellistä toimintaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat