Kokeile kuukausi maksutta

Skanska toteuttaa Launeen monitoimitalon Lahteen

Skanska rakentaa Lahden kaupungille Launeen monitoimitalon uudisrakennuksen.

Launeen monitoimitalo. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko

Tiedotteen mukaan rakennus sijoittuu Ajokadulle Laune Halli -liikuntahallin yhteyteen. Rakennustyöt käynnistyvät heti, ja hanke valmistuu huhtikuussa 2020.

Launeen monitoimitaloon tulee päiväkoti, Launeen koulu, nuorisopalveluiden tiloja ja liikuntasali. Launeen koulun vanha koulurakennus on purettu tontilta aikaisemmin.

Valmistuttuaan monitoimitalo korvaa myös Salinkallion koulun, Mustikkamäen päiväkodin sekä Launeen nuorisotilan vanhat tilat.

Uuden monitoimitalon kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 10 400 neliötä. Tulevassa rakennuksessa opiskelee noin 900 oppilasta ja 100 päiväkodin lasta.

”Launeen monitoimitalo vastaa tulevaisuuden tarpeisiin lasten ja nuorten palveluissa eteläisen Lahden alueella ja korvaa useita erillisiä huonokuntoisia ja peruskorjaustarpeessa olevia toimipisteitä”, vastuualuejohtaja Lassi Kilponen Lahden kaupungilta sanoo.

”Rakennuksen moderni oppimisympäristö on suunniteltu siten, että se tarjoaa monikäyttöisiä ja helposti muunneltavia opetustiloja. Tavoitteena on, että rakennus toimii alueen yhteisöllisenä ja toiminallisena keskuksena”,  Lahden kaupungin rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä kertoo.

Monitoimitaloon luodaan yhteiskäyttöön soveltuvia avoimia tiloja, joita voidaan hyödyntää erilaiseen kerho- ja harrastetoimintaan. Tontille tehdään lisäksi leikki- ja oleskelupihat sekä pysäköintipaikkoja.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska toteuttaa Launeen monitoimitalon Lahteen”

  1. Asuntokaavat kestää yli vuoden ja rakennuslupaan menee toinen. Kun kaava vahvistuu kaupunki nettoaa mankäyttömaksuina arvonnoususta puolet omaan kassaansa.
    Myös kaupunkien omat normit tuo haasteita, vanhojen autopaikkojen lisäksi pitää tehdä sama määrä uusia johonkin ja tietenkin leikkipaikat ja muut ulko-oleskelualueet omalle pihalle. Saksassa voi mennä puistoon meillä mennään omalle pihalle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat