BuildingSmart Finland -yhteisö sai vuoden 2019 Rakeva-palkinnon

Rakennustietosäätiö RTS:n hallituksen myöntämä palkinto annettiin yhteisölle ja sen puheenjohtajalle, arkkitehti Tomi Henttiselle, tietomallien standardoimisen eteen tehdystä työstä sekä tietomallintamisen kulttuurin levittämisestä.

Arkkitehti Tomi Henttinen sai Rakennustietosäätiön myöntämän Rakeva-palkinnon. Kuva: Rakennustietosäätiö

Digitalisaation aiempaa parempi ja laajempi hyödyntäminen nähdään usein yhtenä tärkeimmistä keinoista parantaa rakennusalan tuottavuutta ja tehokkuutta.

Rakennustietosäätiön tiedotteen mukaan Suomessa työtä tietomallintamisen sisältöjen ja prosessien standardoimiseksi tekee erityisesti buildingSmart Finland -yhteisö puheenjohtajansa Tomi Henttisen johdolla. BuildingSmart Finland osallistuu aktiivisesti myös kansainväliseen määrittelytyöhön alan kattojärjestön kautta.

Rakeva-palkinnon palkintolautakuntaan kuuluivat hallituksen edustajina arkkitehti Teemu Hirvilammi (Arkkitehtitoimisto Hirvilammi Oy) ja tekninen johtaja Mikko Somersalmi (Rakli) ja edustajiston edustajana asiamies Jani Kemppainen (Rakennusteollisuus RT ry).

Rakeva-palkinto myönnetään joka toinen vuosi henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai järjestölle, joka on rakennusalalla edistänyt uusien toimintatapojen tai menetelmien soveltamista suunnittelussa tai rakentamisessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “BuildingSmart Finland -yhteisö sai vuoden 2019 Rakeva-palkinnon”

Jätä kommentti