Lujatalo: Työpäälliköt tekevät etätöitä, jotta mestareiden tuuraus ei vaarannu

Lujatalolla on tehty paljon työhön liittyviä järjestelyitä päällikkötasolla, jotta työmaat pysyvät käynnissä sairaustapauksissakin.

Päijät-Hämeen sairaalatyömaalla työt jatkuvat normaalisti koronatilanteesta huolimatta. Kuva: Liisa Takala.

Lujatalon työpäällikkö Sami Sairasella on takanaan reilut kaksi viikkoa etätöitä, sillä Lujalla tehtiin päätös määrätä työpäälliköt etätöihin hyvissä ajoin, jotta he voivat tarvittaessa sijaistaa työmaiden vastaavia mestareita.

”Vielä ei ole tullut eteen mitään, mistä en selviäisi. Olemme tehneet pitkiä päiviä. Etätöiden avulla halutaan turvata toimihenkilöt, jotta työmaat eivät pysähtyisi. Kaikki ne työmaiden työntekijät, joiden on mahdollista tehdä etätöitä, tekevät nyt töitä kotoa käsin”, Sairanen kertoo.

Lujalla on laadittu työmaiden työntekijöille useita ohjeita ja rajoituksia. Esimerkiksi taukoja on porrastettu, käsihygieniaa korostettu sekä pääsyä mestareiden työmaakoppeihin on rajoitettu.

”Esimerkiksi kaikki perehdytykset tehdään ulkotiloissa tai teltassa.”

Ulkomaisen työvoiman Suomeen jäämistä on motivoitu erillisillä pyynnöillä ja sallimalla esimerkiksi viikonlopputyöt. Normaalioloissa virolaiset työntekijät ovat matkustaneet kotiin Viroon joka viikonloppu.

”Itse nostan hattua heille kaikille, jotka jäävät nyt Suomeen töihin, kun rajat ovat kiinni. Ikävä perheen luokse on varmasti kova, mutta toisaalta leipä pöytään tulee Suomen töistä.”

Lujatalon työmailla ei ole toistaiseksi ollut koronatilanteita.

Uudellemaalle astuvat liikkumisrajoitukset eivät Sairasta huolestuta.

”Minun työtäni matkustusrajoitus ei haittaa yhtään, sillä olen etänä. Käsittääkseni työmatkaliikenne on sallittua, jos etähommat ei ole mahdollisia.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 11 kertaa

11 vastausta artikkeliin “Lujatalo: Työpäälliköt tekevät etätöitä, jotta mestareiden tuuraus ei vaarannu”

 1. Se on hyvä, että työpäälliköt ovat turvassa kotona, jotta työmaan tekijät saavat sairastua rauhassa.

  1. Meidänkim firmassa toimitaan juurikin samoin. Työmiehiltä loppuu työt jos työmaat suljetaan kun toimihenkilöt puuttuu.
   Se mitä työmaalle käy jos työpäällikkö jalkautuu onkin toinen juttu 😂

 2. Näin kyllä toimitaan tällä hetkellä monissa rakennusliikkeissä (ja muidenkin alojen yrityksissä), ihan hallituksen suositustenkin mukaan. Eli etätöitä tulee tehdä, mikäli se vain on mahdollista. nimim. Myös etätöissä.

  1. Mihin työpäälliköä tarvitaan, jos se ei johda hanketta eturintamassa ? Kaikki kunnia sähköpostille, Teamsille ja puhelimelle mutta tuskin auttaa kotoa huudella vastaavalle että nopeammin, huolellisemmin, turvallisemmin ja halvemmalla.

   1. Eikai työpäällikkö työmaalla käy normaaoloissakaan, kuin kerran parissa viikossa. En henk.koht ymmärrä miksei johtaminen onnistuisi etänä työpäällikkö vastaavamestari välillä.

    1. Normaalisti työpäälliköllä on useampi hanke, joiden työmailla he käyvät nähdäkseen miten työt edistyvät ja tukeakseen vastavaa mestaria. Kustannusennusteenkin tekeminen etänä on vaikeaa.
     Minä en ainakaan haluaisi firmaan sellaista työpäällikköä, joka ei käy säännöllisesti työmailla.

 3. Kuka vastaa viikonloppuina työntekijöiden turvallisuudesta, onko työnjohtoa paikalla.

 4. Miksipä enää palata työpaikalle. Kohta golfiakin voi pelata joka päivä. (Kohta eläkkeellä oleva työpäällikkö). Ihan sama vittuileeko työmaalle kotoa vai konttorilta käsin

Vastaa