Suojelupoliisille 130 miljoonan tilat Helsinkiin – ” Uudet toimitilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Supon kanssa”

SRV rakentaa Suojelupoliisille uudet toimitilat.

Supolle rakennetaan uudet toimitilat. Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, SRV

Senaatti-kiinteistöt on valinnut SRV:n toteuttamaan Suojelupoliisille uudet toimitilat Helsingin Kaartinkaupunkiin.

Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja uuden rakennuksen on määrä valmistua vuoden vaihteessa 2023-2024. Kärkihankeallianssina toteutettavan urakan kokonaisarvo on noin 130 miljoonaa euroa, mikä kirjataan nyt SRV:n tilauskantaan.

Uuden toimistorakennuksen laajuus on 17700 bruttoneliömetriä. Supo muuttaa uusiin toimitiloihin keväällä 2024. Tiloille ja rakenteille asetettavat vaatimukset ovat erityisen tiukat.

”Lähdemme hyvillä mielin jälleen tekemään yhteistyötä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Olemme tehneet yhteistyötä jo useassa vaativassa hankkeessa. Pystymme hyödyntämään tässä kohteessa myös täysimääräisesti osaamistamme ja kokemusta turvaluokitelluista hankkeista, joita olemme toteuttaneet Senaatille useampia. Parhaillaan rakennamme muun muassa Hämeenlinnaan uutta vankilaa”, SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Uusilla tiloilla Supo haluaa varmistaa, että se pystyy myös tulevaisuudessa hoitamaan vaativat asiantuntijatehtävänsä sekä kehittämään toiminta- ja työskentelytapojaan turvallisuus- ja tiedustelupalveluna. Talon toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen tehtävät ratkaisut ovat siksi Suomen oloissa poikkeukselliset.

”Uudet toimitilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Supon kanssa, jotta ne parhaalla mahdollisella tavalla tukevat Supossa tehtävää työtä. Allianssiurakka SRV:n kanssa mahdollistaa myös toteutusvaiheessa yhteistyössä suunnitelmien ja toteutusratkaisujen kehittämisen käyttäjän tarpeet huomioiden”, toteaa rakennuttamisjohtaja Jonni Laitto Senaatti-kiinteistöistä.

Supon uusi toimitila on SRV:n viides Senaatti-kiinteistölle kärkihankeallianssimallilla toteutettava kohde. Kyseistä urakkamallia, jota kehitysvaiheessa myös SRV on kommentoinut, käytetään kaikissa Senaatti-kiinteistöjen suurimmissa ja tärkeimmissä hankkeissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Suojelupoliisille 130 miljoonan tilat Helsinkiin – ” Uudet toimitilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Supon kanssa””

  1. 180 milj maksaneeseen lastensairaalaan kerättiin rahaa aikanaan hattu kourassa kun sitä ei kuulema yhteiskunnalta löytynyt. Stadioneihin ja supon pääkallopaikkaan rahaa piisaa, on meillä suomalaisilla arvot kohdallaan ei voi muuta todeta. Äläkä laita tähän länkytystä, että maksava taho on eri, kyllä ne rahat meiltä veronmaksajilta tulee loppujen lopuksi.

    1. Lastensairaala rahoitettiin ymmärtääkseni pääasiassa verovaroin. Siinä oli kyllä myös siivu keräysrahaa ja hyvä markkinointitiimi kyseisen yksityisen rahoituksen osuuden osalta, kun taas verorahojen käyttöä ei niin markkinoitu suurelle yleisölle.

  2. Mikähän tämän työmaan kielikirjo mahtaa olla? Kuinkahan ulkomaalaisten raksamiesten rikosrekisteri saadaan tarkistettua?

Jätä kommentti