Kokeile kuukausi maksutta

Suojelupoliisille 130 miljoonan tilat Helsinkiin – ” Uudet toimitilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Supon kanssa”

SRV rakentaa Suojelupoliisille uudet toimitilat.

Supolle rakennetaan uudet toimitilat. Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, SRV

Senaatti-kiinteistöt on valinnut SRV:n toteuttamaan Suojelupoliisille uudet toimitilat Helsingin Kaartinkaupunkiin.

Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja uuden rakennuksen on määrä valmistua vuoden vaihteessa 2023-2024. Kärkihankeallianssina toteutettavan urakan kokonaisarvo on noin 130 miljoonaa euroa, mikä kirjataan nyt SRV:n tilauskantaan.

Uuden toimistorakennuksen laajuus on 17700 bruttoneliömetriä. Supo muuttaa uusiin toimitiloihin keväällä 2024. Tiloille ja rakenteille asetettavat vaatimukset ovat erityisen tiukat.

”Lähdemme hyvillä mielin jälleen tekemään yhteistyötä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Olemme tehneet yhteistyötä jo useassa vaativassa hankkeessa. Pystymme hyödyntämään tässä kohteessa myös täysimääräisesti osaamistamme ja kokemusta turvaluokitelluista hankkeista, joita olemme toteuttaneet Senaatille useampia. Parhaillaan rakennamme muun muassa Hämeenlinnaan uutta vankilaa”, SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Uusilla tiloilla Supo haluaa varmistaa, että se pystyy myös tulevaisuudessa hoitamaan vaativat asiantuntijatehtävänsä sekä kehittämään toiminta- ja työskentelytapojaan turvallisuus- ja tiedustelupalveluna. Talon toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen tehtävät ratkaisut ovat siksi Suomen oloissa poikkeukselliset.

”Uudet toimitilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Supon kanssa, jotta ne parhaalla mahdollisella tavalla tukevat Supossa tehtävää työtä. Allianssiurakka SRV:n kanssa mahdollistaa myös toteutusvaiheessa yhteistyössä suunnitelmien ja toteutusratkaisujen kehittämisen käyttäjän tarpeet huomioiden”, toteaa rakennuttamisjohtaja Jonni Laitto Senaatti-kiinteistöistä.

Supon uusi toimitila on SRV:n viides Senaatti-kiinteistölle kärkihankeallianssimallilla toteutettava kohde. Kyseistä urakkamallia, jota kehitysvaiheessa myös SRV on kommentoinut, käytetään kaikissa Senaatti-kiinteistöjen suurimmissa ja tärkeimmissä hankkeissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 13 kertaa

13 vastausta artikkeliin “Suojelupoliisille 130 miljoonan tilat Helsinkiin – ” Uudet toimitilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Supon kanssa””

 1. 180 milj maksaneeseen lastensairaalaan kerättiin rahaa aikanaan hattu kourassa kun sitä ei kuulema yhteiskunnalta löytynyt. Stadioneihin ja supon pääkallopaikkaan rahaa piisaa, on meillä suomalaisilla arvot kohdallaan ei voi muuta todeta. Äläkä laita tähän länkytystä, että maksava taho on eri, kyllä ne rahat meiltä veronmaksajilta tulee loppujen lopuksi.

  1. Lastensairaala rahoitettiin ymmärtääkseni pääasiassa verovaroin. Siinä oli kyllä myös siivu keräysrahaa ja hyvä markkinointitiimi kyseisen yksityisen rahoituksen osuuden osalta, kun taas verorahojen käyttöä ei niin markkinoitu suurelle yleisölle.

   1. Wikipediassa raportoitujen lukujan mukaan valtion ja HUSin julkisen suoran rahoituksen osuus oli yhteensä 146,3 miljoonaa eli 80 % Lastensairaalan 184,5 miljoonan euron kokonaiskustannuksista. Yksityistä lahjoitusrahoitusta löytyi 36,5. Jäljelle jäänyt erotus rahoitettiin yksityisellä lainarahalla, joka peritään pääomavuokrana sairaalan käyttäjän toimivalta julkiselta sektorilta 30 vuodessa.

    Mitä Supon 130 miljoonan euron hankkeeseen tulee, niin se on kalliimpi kuin mitä on monen pienen kunnan kaikkien kiinteistöjen markkina-arvo yhteensä. Ainakin se tuottanee hyvin kiinteistöveroja sijaintikunnalleen. Pienelle kunnalle tuollainen rakennuskohde merkitsisi lottovoiton kaltaista pysyvää tulonsiirtoa jo kiinteistöverojensa osalta, saati sitten siihen liittyvien työpaikkojen mukanaan tuoman tulokertymän kautta.

 2. Mikähän tämän työmaan kielikirjo mahtaa olla? Kuinkahan ulkomaalaisten raksamiesten rikosrekisteri saadaan tarkistettua?

  1. Tuonne tuskin pääsee kukaan ilman turvallisuusselvitystä kuleksimaan …

  2. Sipilän hallitus ajo lakimuutoksen läpi, ilman luottotietoja ei saa toimia ees lukkoseppänä ja ilman turvalaiteasentajankortteja et saa niitäkää .. Tälläsissä hankkeissa käydää läpi koko historia … Sama koskee valtion viranomasverkkoja sun muuta, voimaloita jne.

   1. Sen sijaan takseihin jos uskaltautuu niin näyttää pahasti siltä, että kohtapuolin maskin lisäksi tarvitsee mellakkavarustuksen ja alapääsuojan.

 3. SRV senaattikiinteistö allianssi ? Hyväveliverkostojen firmoja? Kenen salkkuun nämä satavat?

 4. MOT kertoo sitten aikanaan miten siinä kävikään ja totta kai joku virkamies tai ministeri puhuu yksittäistapauksesta, mutta lupaa perustaa työryhmän selvittämään voisiko tälle niin uudelle ilmiölle tehdä jotain. Oleellisinta kuitenkin on, että urakoitsija pahoittelee tilannetta ja pyrkii aloittamaan toimenpiteet, että näin ei enää koskaan tapahtuisi. Kuulostaako tutulta?

 5. Perustamme selvitysryhmän tutkimaan tätä haastavaa digitaalista tuottavuusloikkaa, joka tässä on nyt otettu. Lisäksi uskomme, että ilmastonmuutoksen torjunta vaatii meitä lisäämään panoksia liirumlöörumkakkapuhetta piisaaa

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat