Kokeile kuukausi maksutta

Solwers teki jo kolmannen yrityskaupan tänä vuonna

Rakennusalan suunnittelu-, konsultointi- ja asiantuntijapalveluita tarjoava Solwers on ostanut Geounionin.

Solwersin hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas.

Yhtiö osti 91 prosenttia Geounion oy:n osakekannasta. Geounion on erikoistunut geoteknisiin ja geologisiin palveluihin sekä suunnitteluun. Yhtiö  työllistää 30 henkeä.

Kyseessä on jo kolmas Solwersin yrityskauppa tänä vuonna. Elokuussa Solwers ilmoitti hankkineensa 65 henkeä työllistävän ruotsalaisen konsulttiyhtiö Licab ab:n koko osakekannan ja syyskuussa ruotsalaisen Enerwex ab:n enemmistön.

”Geounion on tervetullut lisä konserniimme, sillä geotekniset tutkimukset liittyvät melkein jokaiseen rakennusprojektiin. Erityisesti meitä kiinnostavat suunnittelutietojen digitalisointi sekä Geounionin skannausosaaminen”, Solwersin toimitusjohtaja Stefan Nyström kertoo.

Solwersiin kuuluva Finnmap Infra on ollut jo aiemmin vähemmistöomistajana Geounionissa ja on tehnyt tiiviisti yhteistyötä eri projekteissa sen kanssa. Nyt yhteistyötä voidaan kehittää edelleen.

Geounion on perustettu vuonna 1993, ja se on ollut mukana lukuisten mittavien suunnittelu- ja rakennushankkeiden toteutuksessa, kuten esimerkiksi Muurla-Lohja-valtatieosuuden sekä kehäradan maaperätutkimuksissa, lukuisten urheilupuistojen liikuntapaikkasuunnittelussa ja monien koulukeskusten laserkeilauksissa ympäri Suomen.

Solwers-konserni työllistää lähes 360 työntekijää ja se koostuu tällä hetkellä yhteensä 17 rakennusalan erikoisosaajayrityksestä Suomessa ja Ruotsissa. Solwersin toimintamalli perustuu kustannustehokkaisiin ja kannustaviin työyhteisöihin, joissa toteutuvat kevyt hallinto ja raportointi.

”Tavoitteenamme on laajentua edelleenkin ja muodostaa konserni, johon kuuluu 10–25 alansa huippuyritystä jokaisessa maassa, jossa toimimme”, Solwersin hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas kertoo.

Solwers-konsernin vuoden 2019 Pro Forma (12 kk) liikevaihto oli 28 miljoonaa euroa ja yhtiö ennustaa sen kasvavan yli 40 miljoonaan vuonna 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Solwers teki jo kolmannen yrityskaupan tänä vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat