Kokeile kuukausi maksutta

Solwers osti energiansäästöön erikoistuneen suunnitteluyhtiön Ruotsista

Rakennusalan suunnittelu-, konsultointi- ja asiantuntijapalveluihin keskittyvä Solwers jatkaa laajentumistaan Ruotsissa.

Enerwexin suunnittelema tennishalli Ruotsissa.

Yhtiö on ostanut 91 prosentin osuuden pysyviin energiansäästöratkaisuihin ja passiivitalosuunnitteluun keskittyneen Enerwex Ab:n osakekannasta. Växjössä toimiva Enerwex työllistää 14 henkeä.

Vuonna 2011 perustettu Enerwex on osallistunut muun muassa Malmön kirjaston ja Uumajan hovioikeuden sekä lukuisten ruotsalaisten koulujen ja asuinrakennusten suunnitteluun. Myös Ruotsin ensimmäinen passiivitalona suunniteltu tennishalli on Enerwexin suunnittelema.

Solwers on jo aiemmin hankkinut Ruotsista kolme yritystä: Licab ab:n, KAM Redovisning ab:n sekä Dreem Arkitekter -yhtiön.

”Osa Solwersin strategiaa on panostaa kiertotalouteen. Meillä on esimerkiksi parhaillaan työn alla Suomen ensimmäisen kiertotalouskorttelin suunnittelu Helsingin Pasilaan, ja Enerwexin osaamista tullaan hyödyntämään jo tässä projektissa”, Solwersin toimitusjohtaja Stefan Nyström sanoo tiedotteessa.

Lähes 350 henkeä työllistävä Solwers-konserni koostuu tällä hetkellä yhteensä 18 rakennusalan erikoisosaajayrityksestä Suomessa ja Ruotsissa. Solwers-konsernin vuoden 2019 pro forma (12 kk) -liikevaihto oli 28 miljoonaa euroa. Vuoden 2020 vastaavan luvun ennustetaan ylittävän 35 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Solwers osti energiansäästöön erikoistuneen suunnitteluyhtiön Ruotsista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat