Kokeile kuukausi maksutta

Isännöintiliiton entinen toimitusjohtaja Tero Heikkilä sai lähtöpassit Granlund Isännöinnistä

Granlund Isännöinnin toimitusjohtajana on aloittanut Matti Nieminen.

Tero Heikkilä joutuu jättämään Granlund Isännöinnin toimitusjohtajan tehtävän.

Granlund Isännöinti on nimittänyt toimitusjohtajaksi Matti Niemisen, joka toimi aiemmin yhtiössä isännöinnin ja tekniikan johtajana.

Samalla yhtiö kertoo vapauttaneensa Tero Heikkilän  toimitusjohtajan tehtävästään.

Muutokset liittyvät viime viikolla julkistettuun epäiltyyn isännöintialan valtakunnalliseen kartelliin. Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) kartellitepäily koskee Isännöintiliiton sekä kuuden isännöintialan yrityksen toimintaa vuosina 2014-2017. Heikkilä toimi vuosina 2003-2018 Isännöintiliiton toimitusjohtajana.

Granlund Isännöinti ei ole epäiltyjen yritysten joukossa eikä liity hintakartelliin. Yritys on muodostettu toukokuussa 2020 pitkään isännöintialalla vaikuttaneista Talohallinta-yhtiöistä.

”On hyvin harmillista, että koko isännöintiala on tällä hetkellä valtavan kohun keskellä. Toivon, että keskustelu avaa alan toimintatapoja jatkossa läpinäkyvämmiksi. Meillä Granlundilla on 61 vuoden kokemus vastuullisesta toiminnasta ja asetamme aina asiakkaan edun toiminnassamme etusijalle. Meille on tärkeä varmistaa, että toimintamme on vastuullista kaikissa liiketoiminnoissamme”, kommentoi Granlund Isännöinti oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Granlund-konsernin toimitusjohtaja Pekka Metsi tiedotteessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 13 kertaa

13 vastausta artikkeliin “Isännöintiliiton entinen toimitusjohtaja Tero Heikkilä sai lähtöpassit Granlund Isännöinnistä”

 1. Tämä on se helpoin tapa päästä ”pälkähästä” ja jatkamaan eteenpäin. Entä yrityksen hallitus? entä henkilö joka yrityksestä nostetaan toimitusjohtajan virkaan? Eivät varmaankaan liity toimintaan millään tavalla 🤣😂🤣 Aika pelleilyllä mennään. Vähän niin kuin Skanskan eettiset säännöt….

  Nyt on kuitenkin ratkaisu löytymässä, jos huhu pitää paikkansa. Suomeen on hankittu ensimmäinen toimitusjohtajarobotti, jolla on tarkoitus tehostaa ja saada kustannustehokkaammaksi erityisesti isojen- ja keskisuurten yritysten toimintaa. Robotti osaa kuulemma pitää vuosikatsauksen taloushallinnon luvuista suoraan ja kertoa yrityksen tavoitteista muutamalla hallitukselta saadulla avainsanalla todella menestyksekkäästi. Perusrobottiin ei kuitenkaan tule spesiaalitoimintoja ne lisätoimintopalikat täytyy tilata erikseen. Tällä hetkellä lisäpalikoiden osalta on saatavilla rahanpesupalikka, yleinen korruptiopalikka ja ”linden” palikka. Tämä on siis vielä kuulopuhetta, lähitulevaisuudessa näemme miten on asian laita.

  1. Hinta kiinnostaa. Jos hankintahinta on kohtuullinen ja palikat eivät ole ylihinnoiteltuja, on kyseessä läpilyönti ja merkittävä kustannussäästö, niin lyhyellä, keskipitkällä kuin pitkällä aikavälillä. Juuri tällaisia innovaatioita ja edellä käymistä ala tarvitsee.

  2. On kovin erikoista, että Pekka Metsi oli tietämätön kartellista ja palkkasi kartellin johtajan firmaan töihin. Tero Heikkilä rakensi Granlund Isännöinnin viime vuoden aikana, ja nyt G Isännöinnillä ei ole mitään tekemistä kartellin kanssa. Molemmat vaihtoon !

   1. Varsin erikoista, sillä piirit on pienet

 2. Onko jokin oikeuden päätös tullut? Vai onko tässä kyse kenties vääräntiedon levittämistä?

 3. Edellä oleva kommentit kun lukee ei voi uskoa, että ollaan alan luetuimman lehden kommenttipalstalla. Kommentit ovat vakavasta asiasta mutta huonoa Aku Ankka-tasoa.

  1. Täysin erimieltä asiasta. Mietitäänpä hetki sitä, ketkä tämänkaltaisia kartelleja tai korruption variaatioita luo, toimeenpanee, ylläpitää. Väärin, se ei ole kirvesmies, eikä maalari, ei myöskään assistentti. Vaan ne löytyvät sieltä hallituksen jäsenistä ja toimitusjohtajista. Joskus toki myös niin, että hallituksen jäsenet ovat täysin tietämättömiä mitä toimiva johto pelaa.

   Tuo yllä oleva robottiehdotus, jos nyt oli ehdotus? on siinä mielessä kuvaava, että jotain tälle menolle täytyisi tehdä, näitä tulee toistuvasti, uudestaan, toistuvasti, uudestaan. Ala on niin sanotusti melko huonossa tilassa suhteessa siihen, kuinka puhtaana yhteiskuntana suomalaiset yhteiskuntaansa pitää tässä suhteessa. Eletään niin sanotusti mielikuvakuplassa jossa jono lampsii saarnaajan perässä vaikka kiikkuun asti. Joku ulkomaalainen saattaisi sanoa, ”tyhmä kansa”.

   Ja eikö ole myös suotavaa, jos toimitusjohtaja saa puhua roboteista jotka tulevat tekemään tuotannon työt, on myös lupa kysyä kuinka merkityksetön on toimitusjohtajan pelialue, voitaisiinko tämä ja ennen kaikkea juuri tämä toimenkuva korvata robotilla. Kannatan aiheen tutkimista tarkemmin, ensimmäinen robotti voisi olla juuri toimitusjohtajan korvaava robotti.

 4. Ehkä tarkoitus on johtaa lässyn-lässyä sivuraiteelle robottihaihatuksilla. Tiedän useita pieniä yrityksiä, missä pöpi ja seniili osakas on heivattu muiden vaivoiksi ja varsinainen toiminta on lähtenyt uudelleen käyntiin, kun kopiokonehuoneen valvoja on poistunut.

 5. KKV:n johto puhui Ylen aihetta käsittelevässä tv-ohjelmassa talousrikollisuusepäilyistä, jota kartellit edustavat. Kyseinen henkilöhän ei lain mukaan voi saada rangaistusta mahdollisesta talousrikoksesta, vaan kartellin muodostaneet yritykset ja isännöintialan yritysten hallinnoima yhteisö ovat niistä vastuussa, jos KKV:n ”päätös pitää” (ns. seuraamusmaksut).

  KKV:n julkisuudessa esittämät tulkinnat käytetyistä sanamuodoista ovat odotettuakin raisumpia: KKV:n näkemysten mukaan alan yrittäjien johtama järjestö ei voisi edes yleisesti todeta, että isompi työmäärä peruskorjausprojektien ja vastaavien yhteydessä voisi oikeuttaa suurempaan palkkioon työn aikana.

 6. Kyllä selvä lisätyö on aina laskutuskelpoista.

  1. Väärin. Lisätyö, mikä on tehty ilman tilausta ei ole ikinä laskutuskelpoista.

 7. Huomasittehan, että Matinkylän Huolto Oy:n nykyinen Toimitusjohtaja on tämä KKV:n raportin Isännöintiliiton hallituksen jäsen -> tämä mainittu henkilö:
  Realia Services Oy:n työntekijä A jäsenenä 11.9.2013–16.9.2015. Eli vaikka hän on vahvasti ollut mukana halltiuksen pätöksenteossa, niin Matinkylän Huollon Hallituksella riittää edelleen luottoa tähän henkiöön. Mielestäni Kartellin pitäisi olla rikos eli sanktioiden pitäisi osua myös henkilöihin, jotka ovat tehneet varsinaiset kartelli päätökset.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat