Kokeile kuukausi maksutta

Vasta viime toukokuussa palkatun Tero Heikkilän potkujen tausta: Kartellikohun suuruus yllätti Granlundin

Granlundista tiedotettiin tänään 17.2.2021, että Granlund Isännöinti on vapauttanut Tero Heikkilän toimitusjohtajan tehtävästä.

Pekka Metsi on tyytyväinen Granlundin viime vuoteen.

Muutokset liittyvät epäiltyyn isännöintialan valtakunnalliseen kartelliin, joka julkistettiin viime viikolla.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) kartelliepäily koskee Isännöintiliiton sekä kuuden isännöintialan yrityksen toimintaa vuosina 2014-2017. Heikkilä toimi vuosina 2003-2018 Isännöintiliiton toimitusjohtajana.

Granlund laajensi isännöintialalle vasta viime toukokuussa ostamalla isännöintiä harjoittavan Talohallinnnan liiketoiminnan. Ostettu kokonaisuus koostui useasta yrityksestä. Yhtiön nimeksi tuli Granlund Isännöinti.

Samassa yhteydessä Heikkilä palkattiin isännöintiyhtiön toimitusjohtajaksi.

Granlund-konsernin toimitusjohtaja Pekka Metsi kertoo, että julkisena asiana kartellitutkinta oli kyllä tiedossa. Kartellin julkistamista seurannut tieto tutkinnan yksityiskohdista ja julkisuus kuitenkin yllättivät.

”Ei me oltu osattu odottaa tällaista, luojan kiitos meillä ei ole tällaisista asioista kokemusta”, Metsi sanoo Rakennuslehdelle.

Kartelliepäilystä on aiheutunut ison mainehaitan Granlund Isännöinnille, vaikka Talohallinta ei ole ollut kartellista epäiltynä eikä siinä työskentelevillä henkilöillä ole ollut asian kanssa mitään tekemistä. Siksi vaihdettiin toimitusjohtajaa.

”Tämä on kokonaisvaltaista päätöksentekoa. Toivon Tero Heikkilälle kaikkea hyvää”, Metsi sanoo.

Granlundilla on sääntö, että yhtiössä pitää olla töissä voidakseen omistaa osakkeita. Näin Heikkilä ei voi enää jatkossa omistaa Granlund Isännöinnin osakkeita.

Granlund Isännöinnin toimitusjohtajana on aloittanut Matti Nieminen. Hän toimi aiemmin ennen kauppaa yhden Talohallinnan yhtiön toimitusjohtajana. Granlund Isännöinnissä hän oli isännöinnin ja tekniikan johtajana.

”Agendalle varmaan tulee”

Tero Heikkilä joutui jättämään Isännöintiliiton joulukuussa 2017. Sen jälkeen hän oli perustamassa Isännöintiliiton kilpailijaksi uutta isännöintiyritysten yhdistystä, Isli isännöintiyritykset ry:tä.

Islin perustajana oli myös Kiinteistötahkolan toimitusjohtaja Seppo Tahkola. Kartelliepäily koskee Kiinteistötahkola-konsernin yrityksiä.

Heikkilä toimi myös Isli isännöintiyritykset ry:n toimitusjohtajana, kunnes siirtyi viime toukokuussa Granlund Isännöintiin.

Granlund Isännöinti liittyi Islin jäseneksi viime toukokuussa.

Pekka Metsi on myös Granlund Isännöinnin hallituksen puheejohtaja. Hänen mukaansa ei ole vielä ehditty miettiä, jatkaako yritys paljolti Tero Heikkilään henkilöityneen Islin jäsenenä.

”Agendalle asia varmaan tulee”, hän arvioi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Vasta viime toukokuussa palkatun Tero Heikkilän potkujen tausta: Kartellikohun suuruus yllätti Granlundin”

  1. Joku muu, kuin kerrottu syy taitaa olla syynä potkuihin. Minusta epäily ei riitä. Mainehaitta tuntuu vahvasti liioittelulta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat