Kokeile kuukausi maksutta

Aren toimitusjohtaja sai lähtöpassit

Talotekniikkayhtiö Aren pitkäaikainen toimitusjohtaja Heikki Pesu jättää yllättäen tehtävänsä.

Heikki Pesu on LVI-Teknisten Urakoitsijoiden LVI-TU:n puheenjohtaja ja johtanut Area vuodesta 2011. Kuva: Seppo Mölsä

Pesu jättää tehtävänsä pääsiäisenä. Lähtöä voidaan pitää yllätyksenä, sillä Are on hyvässä tuloskunnossa, nettovelaton ja sen liikevaihto on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Myös yrityskauppojen kautta tapahtunut laajentuminen Ruotsiin on sujunut mallikkaasti.

”Projektiliiketoiminnan kannattavuus ei ole täyttänyt tavoitteita, joita yhtiössä on asetettu ja päätimme yhdessä Heikin kanssa, että nyt pitää löytää rytminvaihdos ja on aika vaihtaa toimitusjohtajaa”, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Kohtamäki kertoo.

Kohtamäen mukaan yhtiössä ei ole jääty tuleen makaamaan projektiliiketoiminnan kannattavuuden parantamiseksi, mutta viimeisten muutaman vuoden aikana tavoitteita ei ole saavutettu.

”Tässä ei ole mitään yhtä  yksittäistä syytä tai projektia, jonka perusteella päädyimme tähän tulokseen. On kuitenkin sanottava, että projektiliiketoiminnan puolella hankkeet ovat muuttuneet suuremmiksi, vaikeammiksi ja haastavimmiksi. Meidän kilpailukykymme pitää parantua emmekä ole siihen haasteeseen vastanneet riittävästi. Haluamme olla tulevaisuudessakin johtava toimija projekteissa, joten tämä asia pitää hoitaa kuntoon.”

Kohtamäki hoitaa väliaikaisesti toimitusjohtajan tehtävää. Hän jatkaa myös hallituksen puheenjohtajan tehtävässä.

”Aloitan väliaikaisena toimitusjohtajana 6. huhtikuuta ja toiminta jatkuu normaalisti eteenpäin. Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistynyt välittömästi ja toivomme tietysti löytävämme uuden johtajan mahdollisimman nopeasti.”

Kohtamäki huomauttaa, että vaikka projektiliiketoiminnan heikko kannattavuus koitui Pesun kohtaloksi, hänen pitkä uransa Arella on ollut erittäin menestyksekäs, ja arelaiset arvostavat suuresti hänen työpanostaan.

”Lopputulos on tietysti aina  yllätys, mutta emme ole kuitenkaan missään kriisissä.”

Aren projektien referessilistalle kuuluvat esimerkiksi Länsimetro, Helsingin Olympiastadionin uudistus- ja peruskorjaushanke ja Keilaniemen tunnelihanke.

Kymmenen vuoden ura

Pesu on ollut Aren johdossa vuodesta 2011 saakka ja hän on yhtiön käytettävissä vielä seuraavat kuusi kuukautta.

Are on Pesun johdolla kasvanut alan johtavaksi toimijaksi. Hänellä on ollut merkittävä rooli Lemminkäinen talotekniikan ja Aren yhdistyessä, Ruotsin toimintojen käynnistämisessä ja kannattavassa kasvattamisessa sekä yhtiön toimintakulttuurin rakentamisessa.

”Are on vakaa ja vahva yhtiö ja monella mittarilla toimialansa edelläkävijä. Heikin syvä toimialatuntemus ja innostava johtamisote ovat olleet korvaamattoman tärkeitä yhtiölle ja koko työyhteisölle”, Kohtamäki sanoo.

Pesun mukaan lähes kymmenen vuoden kausi Aren toimitusjohtajana on ollut innostava ja monin tavoin palkitseva.

”On ollut upeaa rakentaa kasvua ja uusia ratkaisuja osaavien ammattilaisten kanssa. Haluan myös kiittää yhtiön hallitusta ja omistajaa luottamuksesta ja sujuvasta yhteistyöstä. Näihin vuosiin on mahtunut hienoja onnistumisia, mutta tietysti myös vaikeita paikkoja. Erityisen ylpeä olen Aren kulttuurista, joka on näyttänyt vahvuutensa, kun olemme jo yli vuoden työskennelleet poikkeusjärjestelyin koronapandemian takia. Arella on valoisa tulevaisuus edessään. On ollut kunniatehtävä johtaa Area, mutta nyt on oikea aika antaa kapula eteenpäin seuraavalle henkilölle”, Pesu sanoo.

Arella on yhteensä noin 3 500 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa. Sen liikevaihto on noin 490 miljoonaa euroa. Are on osa Conficap-konsernia.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aren toimitusjohtaja sai lähtöpassit”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat