Kokeile kuukausi maksutta

HS:n Sveitsistä löytämä Nuoriso­säätiön ex-johtaja Perttu Nousiainen palasi myöhään illalla Suomeen, poliisit ottivat Nousiaisen kiinni suoraan koneesta

Yli puolitoista vuotta poliisia paossa ollut Nousiainen päätti lopettaa piileskelemisen, kun HS löysi hänet autiosta Verbierin hiihtokeskuksesta Sveitsin Alpeilla.

Kuva: Petri Krook / HS
Kuuntele juttu

Nuorisosäätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen palasi vapaaehtoisesti Suomeen myöhään keskiviikkoiltana. Hän saapui lentäen Sveitsin Zürichistä, samalla Finnairin reittikoneella kuin Helsingin Sanomien kaksi toimittajaa ja kuvaaja.

Yli puolitoista vuotta poliisia paossa ollut Nousiainen, 42, päätti lopettaa piileskelemisen, kun Helsingin Sanomat löysi hänet viime viikonloppuna autiosta Verbierin hiihtokeskuksesta Sveitsin Alpeilla. Nousiainen esiintyi suomalais-virolaisella valeidentiteetillä ja käytti nimeä Tommy Koski.

HS kertoi Nousiaisen löytymisestä ja siihen johtaneista tapahtumista aiemmin keskiviikkona laajassa artikkelissa.

Zürichissä Nousiainen antoi HS:lle keskiviikkona pitkän haastattelun. Nousiainen kertoi yksityiskohtaisesti, mitä hän on tehnyt sen jälkeen, kun hän katosi Tallinnassa maaliskuussa 2020. Haastattelu julkaistaan lähipäivinä.

Nousiainen ja hänen lakimiehensä Kari Uoti olivat jo alkuviikosta yhteydessä Suomen poliisiin, joka on etsinyt häntä puolentoista vuoden ajan. Poliisit olivat Nousiaista vastassa Helsinki-Vantaalla ja ottivat tämän koneesta kiinni heti sen laskeuduttua hieman ennen iltayhtätöistä.

Tällä viikolla valtionsyyttäjä nosti Nousiaista sekä Nuorisosäätiön ex-toimitusjohtajaa Aki Haaroa vastaan useita syytteitä törkeästä lahjuksen vastaanottamisesta, törkeästä kavalluksesta ja törkeästä väärennöksestä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2014–2018.

Haaro on ollut koko ajan poliisin tavoitettavissa. HS haastatteli häntä marraskuun alussa julkaistussa laajassa jutussa Nuorisosäätiöstä ja Nousiaisen katoamisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HS:n Sveitsistä löytämä Nuoriso­säätiön ex-johtaja Perttu Nousiainen palasi myöhään illalla Suomeen, poliisit ottivat Nousiaisen kiinni suoraan koneesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat