Kokeile kuukausi maksutta

Taysin vanhan osan uudistamishanke eteni – ensimmäisen vaiheen kustannusarvio 700 miljoonaa, koko hankkeen 1,1 miljardia

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi 8. marraskuuta Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) vanhan osan uudistamisen ensimmäisen vaiheen hankesuunnitelman.

Taysin keltainen D-rakennus avattiin tammikuussa 2020. Kuva: Tays

Marraskuun lopulla hankkeen ensimmäisen vaiheen investointipäätös viedään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston käsittelyyn. Rakentamisen mahdollistavaa poikkeuslupaa on haettu Tampereen kaupungilta. Mikäli poikkeamislupaa ei myönnetä, haetaan asemakaavamuutosta. Poikkeamisluvan myöntämisestä PSHP odottaa päätöstä joulukuun loppuun mennessä.

PSHP:n mukaan  poikkeamislupa tarvitaan, jotta alueelle voidaan rakentaa riittävän korkeita rakennuksia. Rakennusten korkeus on suunniteltu niin, että kaikki tarvittava toiminta saadaan mahtumaan tiloihin.

Vanhan osan uudistaminen tullaan jakamaan kahteen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on kaavailtu toteutettavaksi vuosina 2023–2029. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan uutta tilaa noin 115000 bruttoneliömetriä. Uudisrakentamisen jalkoihin jäävä Q-rakennus puretaan, ja siellä toimiville yksiköille haetaan väistötilat yhdessä käyttäjien kanssa. Uusien rakennusten valmistuttua arviolta vuonna 2029 niihin voidaan siirtää toiminnat vanhoista rakennuksista.

Ensimmäisen vaiheen alustava kustannusarvio on noin 700 miljoonaa.

Toinen vaihe on kaavailtu toteutettavaksi vuosina 2029–2033. Suunnitelman mukaan toisessa vaiheessa uutta tilaa rakennetaan noin 65000 bruttoneliömetriä. Muualla vuokratiloissa toimivaa erikoissairaanhoitoa siirretään Kaupin kampukselle.

Toisen vaiheen alustava kustannusarvio on 400 miljoonaa euroa.

Sairaanhoitopiirin hallitus ei vielä tässä vaiheessa sitoudu toisen vaiheen toteutukseen.

Vanhan osan uudistamisen suunnittelu on jo pitkällä. Tiloissa toimivat yksiköt ovat laatineet toiminnalliset suunnitelmat, toiminnasta on tehty tuottavuuspotentiaalin kartoitus sekä potilasvirtojen kulkua on analysoitu. Muun muassa näiden selvitysten perusteella on arvioitu tilojen tarvetta, toimintojen optimaalista sijoittelua sekä toiminnan kehittämisen mahdollisuuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taysin vanhan osan uudistamishanke eteni – ensimmäisen vaiheen kustannusarvio 700 miljoonaa, koko hankkeen 1,1 miljardia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat