Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylä kaavailee korkeaa täydennysrakentamista Aallon suunnitteleman talon naapuriin ydinkeskustassa

Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevan Kauppakulman asemakaavan muutos on etenemässä hyväksymisvaiheeseen.

Viitesuunnitelma pohjoisen suunnasta. Kuva: Arkkitehtipalvelu oy / Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta käsittelee kaavamuutosehdotusta kokouksessaan 18. tammikuuta. Samassa kokouksessa on hyväksyttävänä myös kaavaan liittyvä maankäyttösopimus. Kaavaehdotukseen on tehty lausuntojen ja muistutusten johdosta vähäisiä toteutusta tarkentavia muutoksia. Asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi maankäyttösopimuksen tultua voimaan.

Asemakaavamuutos mahdollistaa yhdyskuntarakennetta tiivistävää asumispainotteista täydennysrakentamista kaupungin ydinkeskustaan. Asemakaavan muutosalue sijaitsee Kauppakadun, Väinönkadun ja Vapaudenkadun rajaamalla alueella. Kauppakulman kortteliin on tarkoitus kaavoittaa 8- ja 12-kerroksisia kerrostaloja sekä julkista kaupunkitilaa. Uudisrakentaminen sijoittuisi tontin rakentamattomille osille Vapaudenkadun varteen sekä nykyisen kauppakeskuksen kohdalle Väinönkadun varteen. Pysäköinti on tarkoitus toteuttaa tontille rakenteellisena kahteen tasoon maan alle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylä kaavailee korkeaa täydennysrakentamista Aallon suunnitteleman talon naapuriin ydinkeskustassa”