Kokeile kuukausi maksutta

Ruukki Construction nappaa ison siivun ruotsalaisyrityksestä

Yritys jatkaa itsenäisenä osana Ruukki Constructionia.

Kuvassa ovat Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen, Dala-Profilin toimitusjohtaja Carl Sahlin, Ruukin kattoliiketoiminnan johtaja Jouni Metsämäki ja Dala-Profilin omistaja Ulla Spånberg. Kuva: Ruukki Construction

Ruukki Construction on sopinut ostavansa 90 prosenttia ruotsalaisen ohutlevyratkaisujen tarjoaja Dala-Profil AB:n osakkeista.

Yrityksen mukaan kauppa tukee Ruukki Constructionin kattoliiketoiminnan strategiaa ja täydentää yhtiön tarjontaa pohjoismaisilla kotimarkkinoilla. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Strategiamme mukaisesti pyrimme myös jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisia kattoratkaisuja. Tämä yrityskauppa mahdollistaa meille entistä tehokkaamman toiminnan Ruotsissa, mikä on yksi päämarkkina-alueistamme. Dala-Profilin vahva asiakaskunta, ammattitaitoinen henkilökunta ja syvä tuoteosaaminen sekä joustavat toimituskonseptit täydentävät meitä täydellisesti”, Ruukki Constructionin kattoliiketoiminnan johtaja Jouni Metsämäki kertoo.

Dala-Profilin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 191 miljoonaa kruunua eli noin 19 miljoonaa euroa.

Keski-Ruotsin Borlängessä sijaitseva yhtiö työllistää 35 työntekijää. Se tarjoaa teräsohutlevyihin perustuvia ratkaisuja kattoihin ja julkisivuihin.

Dala-Profilin pitkäaikainen omistaja Rolf Sandström perusti yhtiön vuonna 1980. Viime vuosina yhtiötä ovat johtaneet Sandströmin tytär ja yhtiön omistaja Ulla Spånberg sekä vähemmistöosakas ja toimitusjohtaja Carl Sahlin.

Yrityskaupan toteuduttua toimitusjohtaja Carl Sahlin pysyy vähemmistöosakkaana ja jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Dala-Profil jatkaa itsenäisenä yrityksenä osana Ruukki Constructionia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruukki Construction nappaa ison siivun ruotsalaisyrityksestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat